Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_9b840d6eafdbdeb16fd0032b635e3759, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 259

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 259
علت تاندونیت کشکک یا زانوی پرش چیست - مجموعه سلامت ایرانیان
علت تاندونیت کشکک یا زانوی پرش چیست

علت تاندونیت کشکک یا زانوی پرش چیست

  • اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳
  • ‏0 لایک
  • مشاهده 17
  • 0 دیدگاه

درمان زانوی پرش در فیزیوتراپی ایرانیان

که به عنوان تاندونیت کشکک نیز شناخته می شود، آسیب تاندون کشکک است. تاندون کشکک بافت طناب مانندی است که کشکک زانو را به استخوان ساق پا (درشت نی ) می پیوندد. این آسیب وضعیتی است که با التهاب تاندون کشکک شما مشخص می شود. زانوی پرش ، زانوی جامپر، تاندون شما را ضعیف می کند و در صورت عدم درمان می تواند منجر به پارگی تاندون شما شود.

چه افرادی به زانوی پرش مبتلا میشوند؟

زانو جامپر یکی از شایع ترین تاندونوپاتی هایی است که ورزشکاران با اسکلت های بالغ را تحت تاثیر قرار می دهد. این بیماری در ۲۰ درصد از ورزشکاران پرشی رخ می دهد. با توجه به تاندونوپاتی دو طرفه (هر دو طرف)، مردان و زنان به یک اندازه تحت تأثیر قرار می گیرند. با توجه به تاندونوپاتی یک طرفه (یک طرف)، مردان دو برابر زنان مبتلا می شوند. این عارضه معمولاً افرادی را مبتلا می کند که ورزش هایی را که در آن پرش و دویدن زیاد است انجام می دهند، مانند دو و میدانی، بسکتبال، والیبال، ژیمناستیک، دویدن و فوتبال.

 چه عواملی باعث ایجاد زانوی پرش میشوند؟

در اثر استفاده بیش از حد از مفصل زانو، مانند پریدن مکرر روی سطوح سخت، دویدن و تغییر جهت به تاندون کشکک آسیب می رساند.این عارضه معمولاً یک آسیب ورزشی است که با انقباض عضلات پا و نیروی برخورد با زمین مرتبط است که تاندون شما را تحت فشار قرار می دهد و با ایجاد استرس مکرر، تاندون شما ممکن است ملتهب شود.

زانوی جامپر چیست

مکانیسم ایجاد آسیب در بدن

اعتقاد بر این است که زانوی جامپر به دلیل فشار مکرر وارد شده بر روی تاندون کشکک یا چهار سر ران در هنگام پرش ایجاد می شود. انجام پرش عمودی و همچنین تکنیک های نادرست پرش و فرود بر بارگذاری تاندون تأثیر می گذارد.تاندون کاسه زانو به دلیل انقباض عضلانی خارج از مرکز عضله چهارسر ران، بار مکانیکی بیشتری را در هنگام فرود نسبت به هنگام پرش تجربه می کند. بنابراین، عمل عضلانی خارج از مرکز در هنگام فرود، به جای انقباض عضلانی متحدالمرکز (متقارن) در طول پرش، ممکن است بارهای مکانیکی و کششی را اعمال کند که منجر به آسیب می شود.

عوامل خطر ساز در این آسیب عبارتند از:

  • جنسیت ( میزان شیوع در مردان دوبرابر زنان)

  • چاقی

  • افزایش زاویه زانو

  • داشتن کاسه زانو به‌طور غیرطبیعی بالا یا کاسه زانو به‌طور غیرطبیعی پایین

  • نابرابری در طول اندام

  • انعطاف پذیری ضعیف چهار سر ران و همسترینگ

نشانه های زانوی پرش چیست؟

علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد و حساسیت در اطراف تاندون کشکک
  • تورم مفصل
  • درد همراه با پریدن، دویدن یا راه رفتن و بالا رفتن از پله ها
  • درد هنگام خم کردن یا صاف کردن پای خود
  • حساسیت در پشت قسمت پایین کاسه زانو به ویژه هنگام فعالیت و ورزش
  • سفتی زانو

بسته به مدت زمان علائم، زانوی جامپر را می توان به ۱ مرحله از ۴ مرحله طبقه بندی کرد:

  • درد فقط پس از فعالیت، بدون اختلال عملکردی
  •  درد در حین و بعد از فعالیت، اگرچه بیمار هنوز می تواند در ورزش خود عملکرد رضایت بخشی داشته باشد.
  •  درد طولانی مدت در حین و بعد از فعالیت، با افزایش دشواری در انجام در سطح رضایت بخش
  • پارگی کامل تاندون که نیاز به ترمیم جراحی دارد

تاندونوپاتی کشکک

تاندونوپاتی کشکک چگونه تشخیص داده میشود ؟

تشخیص زانوی جامپر یا تاندونوپاتی کشکک بر اساس شرح حال و یافته های بالینی است و داده های آزمایشگاهی به ندرت مورد نیاز است. اگر چه مشکلات دیگری مانند عفونت می تواند باعث ایجاد مشکل مفصل شود، و میتواند در نظر گرفته شوند. هم چنین سونوگرافی و MRI هر دو برای تشخیص ناهنجاری های تاندون در ورزشکاران علامت دار و بدون علامت بسیار مفید هستند.علاوه بر یک تاریخچه کامل پزشکی و معاینه فیزیکی، ممکن است پزشک شما از اشعه ایکس برای کمک به تشخیص زانوی جامپر استفاده کند.

 ارزیابی آسیب زانوی پرنده چگونه انجام میشود ؟

 ابتدا از بیمار درخواست میشود که نشان دهد درد خود را در حین بارگذاری تاندون کشکک (مانند پریدن و تغییر جهت) در کجا احساس میشود. سپس با یک انگشت به اتصال تاندون به کشکک اشاره کند . دوم، شرح حال باید دلیل دردناک شدن تاندون را مشخص کند.

رفتار درد :

تاندون ممکن است هنگام شروع فعالیت دردناک باشد و سپس در روز بعد بدتر خواهد شد، که می‌تواند برای چند روز ادامه داشته باشد. ورزشکار به ندرت از درد شبانه و سفتی صبحگاهی شکایت می کند (مگر اینکه علائم شدید باشد)، اما از درد با نشستن طولانی مدت، به خصوص در ماشین شکایت می کند. درد هنگام نشستن می تواند نشانه ارزیابی مجدد خوبی باشد زیرا وضعیت بهبود می یابد. درد در حین فعالیت روزانه نیز شایع است. پله ها و چمباتمه زدن تحریک کننده هستند.

هنگام گرفتن شرح حال، بسیار مهم است که تمام درمان های قبلی بیمار بررسی شود ، شامل :

  • انواع مداخلات و راهبردهای توانبخشی
  • شرح مداخلات موفق و ناموفق
  • جزئیات تمام تمرینات از جمله تعداد تکرارها، ست ها، وزنه ها و فرکانس

 بسیاری از افراد با انواع متخصصان فیزیوتراپی ، ارتوپدی و پزشکی ورز شی مشورت خواهند کرد. ناهماهنگی مراقبت ممکن است روند توانبخشی را طولانی کند. شرح حال باید تمام عوامل خطر شناخته شده برای تاندونوپاتی، مانند دیابت، کلسترول بالا، آرتروپاتی های سرم منفی و استفاده از فلوروکینولون ها را ثبت کند.

اختلال در تاندون کشکک

زانوی جامپر چگونه درمان میشود ؟

بهترین درمان برای زانوی جامپر این است که هر گونه فعالیتی را که باعث ایجاد مشکل می شود تا زمان بهبودی آسیب متوقف کنید.

درمان دیگر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ، مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن
  • بالا بردن زانو
  • کمپرس یخ روی زانو (برای کمک به کاهش تورم)
  • تمرینات کششی و تقویتی

فیزیوتراپی زانوی پرش

 فیزیوتراپی از موثرترین درمان های پیشنهادیست که اکثر بیماران به یک برنامه مدیریت محافظه کارانه مانند برنامه پیشنهادی زیر پاسخ می دهند:

اصلاح فعالیت  در فیزیوتراپی زانوی پرش

کاهش فعالیت هایی که باعث افزایش کاسه زانو و فشار بالای ساق پا می شوند (مثلاً پریدن یا چمباتمه زدن).

کرایوتراپی در درمان زانوی پرش در فیزیوتراپی ایرانیان

یخ را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، ۴ تا ۶ بار در روز، به خصوص بعد از فعالیت، روی ناحیه درد قرار دهید.

ارزیابی حرکت مفصل و حرکت شناسی در بهترین فیزیوتراپی در اصفهان

دامنه حرکتی مفصل ران، زانو و مچ پا ارزیابی می شود.

کشش 

کشش  خم کننده های مفصل ران و زانو (همسترینگ، گاستروکنمیوس، ایلیوپسواس، رکتوس فموریس، اداکتورها)، اکستانسورهای لگن و زانو (چهارسر ران، گلوتئال)، نوار ایلیوتیبیال (تاندون بزرگ) در قسمت بیرونی باسن و بالای ساق پا)، و بافت ها و ساختارهای اطراف کاسه زانو.

تقویت 

تمرینات خاصی اغلب تجویز می شود.

سایر درمان‌های ویژه ورزشی برای مفاصل، ماهیچه‌ها و تاندون‌ها ممکن است تجویز شود.

 بی‌حرکتی زانو توصیه نمی‌شود، زیرا منجر به سفتی می‌شود و ممکن است منجر به سایر مشکلات ماهیچه‌ای یا مفصلی شود و بازگشت ورزشکار به فعالیت را طولانی‌تر کند.

 سونوگرافی یا فونوفورزیس (داروی ارائه شده با سونوگرافی) ممکن است علائم درد را کاهش دهد. یک بریس مخصوص با بریدگی برای کاسه زانو و تثبیت کننده جانبی یا نوار چسب ممکن است ردیابی کشکک را بهبود بخشد و ثبات را ایجاد کند. گاهی اوقات از تکیه گاه های قوس یا ارتز برای بهبود پایداری پا و ساق استفاده می شود که می تواند علائم را کاهش دهد و به جلوگیری از آسیب های بعدی کمک کند.

درمان زانوی جامپر اغلب به چه میزان درگیری اختصاص دارد :

مرحله اول درمان زانوی پرش ، زانوی جامپر در فیزیوتراپی ایرانیان

در این مرحله که با درد فقط پس از فعالیت مشخص می شود و هیچ اختلال عملکردی غیرقابل قبولی ندارد، اغلب با کرایوتراپی درمان می شود. بیمار باید پس از پایان دادن به فعالیتی که درد را تشدید می کند و بعد از آن دوباره همان شب از کیسه یخ یا ماساژ یخ استفاده میکند. اگر درد ادامه یابد، یک دوره از داروهای ضد التهابی تجویز شده به طور منظم باید به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز تجویز شود.

مرحله دوم درمان زانوی جامپر در فیزیوتراپی ایرانیان

در مرحله دوم، بیمار هم در حین و هم بعد از فعالیت درد دارد اما همچنان می تواند به طور رضایت بخشی در ورزش شرکت کند. درد ممکن است در خواب اختلال ایجاد کند. در این مرحله از فعالیت هایی که باعث افزایش بار تاندون کشکک می شود (مثلاً دویدن یا پریدن) باید اجتناب شود.یک برنامه فیزیوتراپی جامع، همانطور که در بالا مورد بحث قرار گرفت، باید اجرا شود. برای تسکین درد، زانو باید با اجتناب از بارهای زیاد به تاندون کشکک محافظت شود و کرایوتراپی باید ادامه یابد.

برای جلوگیری از آسیب به ناحیه آسیب دیده، باید به ورزشکار آموزش های آماده سازی جایگزین داده شود.هنگامی که درد بهبود یافت، درمان باید بر دامنه حرکتی، انعطاف پذیری و تقویت مفصل زانو، مچ پا و مفصل ران تمرکز کند.اگر درد به طور فزاینده ای شدید شود و اگر ورزشکار نگران عملکرد خود باشد، ممکن است تزریق موضعی کورتیکواستروئید در نظر گرفته شود. پزشک مزایا و معایب این تزریق ها را توضیح می دهد.

مرحله سوم درمان زانوی پرش در بهترین و تخصصی ترین فیزیوتراپی در استان اصفهان

در این مرحله درد بیمار ادامه دارد و عملکرد و مشارکت ورزشی تحت تأثیر نامطلوب قرار می گیرد. اگرچه ناراحتی افزایش می یابد، اقدامات درمانی مشابه آنچه در بالا توضیح داده شد باید همراه با عدم شرکت در فعالیت هایی که ممکن است باعث بدتر شدن یا جلوگیری از بهبودی آسیب شود ادامه یابد. استراحت نسبی برای یک دوره طولانی (مثلا ۳ تا ۶ هفته) ممکن است در مرحله سوم ضروری باشد. اغلب، ورزشکار تشویق می شود که یک برنامه قلبی عروقی و تمرینات قدرتی جایگزین را ادامه دهد.اگر وضعیت با درمان بهبود نیابد، ممکن است جراحی در نظر گرفته شود. برخی از ورزشکاران نمی توانند به شرکت در فعالیت هایی که باعث بدتر شدن یا جلوگیری از بهبودی مشکل می شود ادامه دهند.

مرحله چهارم

اگر علائم شما با درمان های دیگر پس از سه تا شش ماه بهبود نیابد، یا اگر تاندون شما پاره شود (پارگی) نیاز به ترمیم جراحی دارد. هدف از جراحی ترمیم تاندون شما است و معمولاً در روش آرتروسکوپی، که نوعی جراحی سوراخ کلید است، انجام می‌شود.حدود شش تا نه ماه طول می‌کشد تا پس از جراحی بهبودی حاصل شود، و این احتمال وجود دارد که زانوی شما هنوز هم بعد از عمل مثل قبل نباشد.

 ورزشکار چگونه میتواند به روند بهبود خود کمک کند؟

برای ورزشکار مهم است که انتظارات واقع بینانه از روند توانبخشی داشته باشد و درک کند که مدیریت علائم آنها در طول دوران ورزشی خود، خواه تفریحی یا حرفه ای، مورد نیاز است. ورزشکار باید بداند که چگونه علائم را کنترل کند و مشارکت و بارگذاری را به طور مناسب در طول فرآیند توانبخشی و در بازگشت به ورزش تنظیم کند و همیشه باید دو بار در هفته در طول دوران ورزشی خود تمرینات قدرتی را انجام دهد.

اگر به زانوی خود صدمه زدید، باید از روش POLICE برای مدیریت هر نوع آسیب بافت نرم به زانوی خود پیروی کنید POLICE مخفف حفاظت، بارگذاری بهینه، یخ، فشرده سازی و ارتفاع است.

علاوه بر این، موارد خاصی وجود دارد که باید در سه روز اول پس از آسیب از آنها اجتناب کنید تا آسیب بیشتری به زانوی خود وارد نکنید. از این موارد می توان به عنوان یاد کرد که مخفف گرما، الکل، دویدن و ماساژ است.

آیا ماساژ بر بهبود تاندونوپاتی کشکک تاثیر مثبت دارد؟

 طبق تحقیقات انجام شده ماساژ بافت عمقی عضلات چهارسر ران اخیراً به عنوان یک رویکرد درمانی برای تاندونوپاتی کشکک مورد بررسی قرار گرفته است و پس از یک جلسه درمانی، کاهش قابل توجهی در درد تجربه شده است .

چگونه میتوان از وقوع آسیب زانوی جامپر پیشگیری کرد؟

تمرینات ورزشی خاص و آمادگی جسمانی قبل از مسابقه ممکن است به جلوگیری از زانوی پرش کمک کند. بازگشت به ورزش می تواند آهسته باشد و اغلب به شدت درد و اختلال عملکرد، کیفیت توانبخشی و عوامل درونی و بیرونی بستگی دارد باید میزان فعالیتی را که انجام می دهید که باعث درد شما می شود را کاهش دهید، مانند پریدن و چمباتمه زدن. آزمایش عملکردی در پایان مرحله بازیابی توانبخشی، که توسط فیزیوتراپیست، مربی ورزشی، یا پزشک انجام می شود، در تعیین آمادگی ورزشکار برای بازگشت به ورزش خود مفید است. فیزیوتراپ ممکن است برخی از ورزش‌های جایگزین را پیشنهاد دهد که فشار کمتری به تاندون شما وارد می‌کند، مانند شنا و دوچرخه‌سواری.

کلام پایانی در درمان زانوی پرش در فیزیوتراپی ایرانیان

تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا به طور کامل بفهمیم که چگونه یک تاندون در ظرفیت تطبیقی شکست می‌خورد و آسیب‌ تاندونی ایجاد و باعث ایجاد درد در تاندون‌ها می‌شود. تحقیقات، درک ما را از تاندونوپاتی و آسیب شناسی کشکک افزایش داده است، اما هنوز چیزهای بیشتری برای کشف وجود دارد. در حال حاضر، مهمترین عوامل در مدیریت ورزشکاران مبتلا به تاندونوپاتی کشکک، آموزش آنها در مورد نحوه اصلاح بارگذاری بر اساس علائم، اطمینان از درک نحوه افزایش یا کاهش بارگذاری مناسب، و ارزیابی و اصلاح عوامل درونی و بیرونی است .

هدف فیزیوتراپی ایرانیان کاهش درد و کمک به عملکرد، حرکت و زندگی بهتر است.

کلینیک فوق تخصصی سلامتی، درمانی و فیزیوتراپی ایرانیان ،  بهترین فیزیوتراپی در اصفهان

به طور کلی، مجموعه سلامت ایرانیان شامل :

کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان    باشگاه بدنسازی ایرانیان    کلینیک لاغری و زیبایی ایرانیان    استخر آب درمانی ایرانیان    فروشگاه اینترنتی محصولات طبی و پزشکی  

فیزیوتراپی ایرانیان ، طی سال ها فعالیت همیشه در تلاش است تا خدمات زیر را ارائه نمائید.

الکتروتراپی ، تکارتراپی ، مگنت تراپی ، فیزیوتراپی ورزشی ، لیزرتراپی ( لیزر پرتوان ) ، اولتراسوند US ،  فیزیوتراپی کمر ، فیزیوتراپی زانو ، فیزیوتراپی دست ، فیزیوتراپی گردن ، فیزیوتراپی سکته مغزی ، فیزیوتراپی پارکینسون ، فیزیوتراپی پا ، فیزیوتراپی ACL ، فیزیوتراپی کف لگن ، فیزیوتراپی بارداری ، فیزیوتراپی کودکان ، ماساژ درمانی ، باشگاه ورزشی ، آب درمانی و … بخشی از خدماتی است که در کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان ارائه می گردد.


Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_9b840d6eafdbdeb16fd0032b635e3759, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_9b840d6eafdbdeb16fd0032b635e3759, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_9b840d6eafdbdeb16fd0032b635e3759, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13