Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_esifc8l0i7d15hkauf8jiinqi0, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 259

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 259
ماساژ درمانی کودکان اوتیسم |۶ تفاوت ماساژ اوتیسم - مجموعه سلامت ایرانیان
ماساژ درمانی کودکان اوتیسم |۶ تفاوت ماساژ اوتیسم

ماساژ درمانی کودکان اوتیسم |۶ تفاوت ماساژ اوتیسم

  • شهریور ۲۵, ۱۴۰۳
  • ‏0 لایک
  • مشاهده 53
  • 0 دیدگاه

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

ماساژ درمانی کودکان اوتیسم

ماساژ درمانی کودکان اوتیسم باعث می‌شود آن‌ها بتوانند احساس امنیت بیشتری را تجربه کنند. همچنین موجب رشد روانی و عاطفی و تکامل آن‌ها می‌شود.متخصص اوتیسم با تشخیص علائم اوتیسم در کودکان وضعیت آن‌ها را به دقت ارزیابی می‌کند و نتایج آن را به والدین توضیح می‌دهد. یکی از مشکلات کودکان مبتلا به طیف اوتیسم، تمرکز است که بر پیشرفتشان در اجتماع تأثیر می گذارد.

مطالعات نشانگر آن است که ماساژ درمانی کودکان اوتیسم رفتارهایی نظیر گیجی و سرگردانی، سرکشی در برابر معلمین و پاسخ های منفی به لمس شدن را در آنها کم می کند. همچنین این نوع ماساژ رفتارهای اجتماعی در حین بازی را بهبود بخشیده و مشکلات خواب را در کودکان کم میکند.

ماساژ تراپیست ها و درمانگران کودکان اوتیسم باید آگاه باشند که این کودکان با لمس شدن مضطرب می شوند و نسبت به زیاد لمس شدن حساسیت بالایی دارند. این موضوع ممکن است باعث حساسیت شدید حس لامسه گردد و موجب شود لمس های بعدی دردناک و گیج کننده باشد. درمانگر بایستی به نشانه هایی که از کودک می گیرد، احترام بگذارد و برای شناخت اینکه کودک چگونه لمس شدنی را دوست دارد و از چه لمسی متنفر است وقت بگذارد. همچنین توجه به حساسیت کودک و نوع روغن مورد استفاده دقت کند.

تفاوت ماساژ درمانی کودکان اوتیسم با ماساژ معمولی چیست؟

ماساژهای معمولی برای آرام کردن عضلات انجام می‌شود اما ماساژ درمانی کودکان اوتیسم با استفاده از تکنیک‌های حسی و عصبی انجام می‌شود. درمان اوتیسم به کمک ماساژ با تاثیر بر سلول‌های عصبی گیرنده پوست صورت می‌گیرد و موجب بهبود وضعیت بیمار می‌شود. البته تاثیر ماساژ بر کودکان اوتیسم به نوع ماساژ بستگی دارد و متناسب با میزان اختلال اسکلتی و عضلانی بیمار انجام می‌شود.پزشک ماساژ درمانی را با استفاده از یک روش نوآورانه، لمس مداوم و ایمن اختلالات اوتیسم را درمان می‌کند.

تکنیک های انجام ماساژ درمانی کودکان اوتیسم

تکنیک های انجام ماساژ کودکان اوتیسمی چگونه است؟

در ماساژ درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم به جای استفاده از نوک انگشتان و ضربه‌های سفت و طولانی، بایدکف دست درمانگر و تمام سطح انگشتان مورد استفاده قرار بگیرد. البته توصیه می‌شود درمانگر از ادغام حسی با ماساژ استفاده کند تا کودک اوتیسمی یاد بگیرد حس لامسه، بوایی، بینایی، شنوایی و چشایی را با هم ادغام کند و بروز رفتارهای تکراری بهبود پیدا کند.

۶ تا از تکنیک های ماساژ مناسب کودکان اوتیسمی شامل موارد زیر است :

بصری

در بعضی موارد، چشم‌ها با یکدیگر کار نمی‌کنند یا یک نقطه کوری وجود دارد. هرگز به کسی که در طیف اوتیسم قرار دارد نباید نزدیک بود زیرا ممکن است این اطلاعات برای پردازش او زیاد باشد. در عوض، درمانگر از یک طرف به تخت ماساژ نزدیک میشود.

شنوایی

بعضی از افراد قادر به فیلتر کردن محل ورود صدا نیستند. پاسخ اولیه ابتدا حس ترس و سپس واکنش نسبت به آن است. هدفون‌های قطع صدا، صدای ملایم یا موسیقی کلاسیک ممکن است به روند ماساژ درمانی کمک کند.

بویایی

هنگامی که بویی در فضا پخش می‌شود، هر نوع عطری، از جمله روغن ماساژ یا لوسیون، ممکن است اضطراب و ترس نگران کننده‌ای در کودک ایجاد کند. استفاده از توپ پنبه‌ای آغشته به روغن و لوسیون ماساژ میتواند کمک کننده باشد.

چشایی

احساس طعم و مزه مستقیماً روی ماساژ درمانی تأثیر نمی‌گذارد،اما یک احساس نامطبوع می‌تواند بر حال فرد تأثیر بگذارد. بنابراین آگاهی داشتن از این احتمالات ضروری است.

لمسی

افراد مبتلا به اوتیسم، غالباً بیش از حد حساس به لمس هستند. اگر بیش از حد آنها را لمس کنید، به نظر می‌رسد همه چیز خیلی سریع پردازش می‌شود و ماهیچه‌هایشان برای فرار از خطر هشدار می‌دهند. در هر صورت، ماسور باید به آرامی حول تخت ماساژ حرکت کنند و به فرد فرصت دهد که رویکرد او را ببیند، بشنود و احساس کند.

دهلیزی (تعادلی)

هنگام نقص سیستم دهلیزی، فرد احساس می‌کند در فضا گم شده‌است. استفاده از یک پد یا پتوی سنگین ممکن است به ماساژ این فرد کمک کند یا می توان از یک صندلی ماساژ به جای یک تخت ماساژ استفاده کرد.

عمقی 

سیستم عمقی وابسته به سیستم‌های دهلیزی و لمسی، آگاهی از بدن را امکان پذیر می‌سازد در واقع به ذهن می‌گوید بدن از کجا شروع می‌شود و کجا به پایان می‌رسد، و با چه نیرویی حرکت می‌کند. کودکانی که سیستم عمقی آنها کار نمی‌کند، ممکن است با لمس بسیار نگران شوند، زیرا آن‌ها نمی‌فهمند کدام قسمت بدن لمس می‌شود. برای کمک به این افراد آینه‌ای در مقابل تخت ماساژ قرار می‌گیرد تا افراد بتوانند ببینند کدام ناحیه از بدن ماساژ می‌گیرد.

اضطرابی 

اختلال در سیستم اضطرابی برای مبتلایان اوتیسم، درک واکنش‌های عاطفی را دشوار می‌کند. اگر فردی از ماساژ احساس ناراحتی کند، ممکن است قلب آنها تند بزند، ماهیچه‌ها انقباض پیدا کنند، تنفس کم و آهسته شود و معده آنها احساس سوزش کند. وقتی این پاسخ‌های عاطفی قابل تشخیص نباشند، می‌تواند برای فرد روی تخت ماساژ تجربه وحشتناکی باشد و حتی عواقب تنشی برای فرد به دنبال داشته باشد.

نکات با اهمیت آماده کردن کودکان اوتیسمی برای ماساژ

پیش از شروع ماساژ درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم لازم است بدانید کودکان اوتیسمی حساسیت‌های ویژه‌ای دارند که ماساژور باید به آن توجه کند تا بتواند فرایند درمان را به درستی انجام دهد. کودکان اوتیسمی نسبت به بچه‌های دیگر به لمس شدن بیشترحساس هستند و واکنش نشان می‌دهند.

برقراری ارتباط صحیح با کودک قبل از شروع ماساژ

بهتر است قبل از شروع ماساژ اوتیسم با کودک ارتباط صحیح برقرار شود تا کودک در برابر درمان مقاومت نشان ندهد. همچنین آموزش ماساژ کودکان اوتیسم به نحوی انجام می‌شود که تمرینات حس عمقی در کودکان به مرور آستانه تحمل آن‌ها را بالا ببرد.

پس برای اینکه فرایند ماساژ درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم موثر باشد و بتواند مشکلات آن‌ها را حل کند باید به این نکته توجه داشته باشید که افراد اوتیسمی به زمان بیشتری برای پردازش اطلاعات نیاز دارند و کسی که می‌خواهد کار ماساژ را انجام دهد باید صبور باشد تا بتواند ارتباط درستی با بیمار برقرار کند.

افزایش آگاهی بدنی در کودک

برای ماساژ درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم که می‌توانند متوجه گفتار شوند، شیوه ماساژ را توضیح دهید تا بتواند هماهنگی بهتر بین اعضای بدن را درک کنند. این درک علاوه بر اینکه حرکات بدن را هماهنگ می‌کند، می‌تواند عزت نفس کودک را تقویت کند.

پس برای برقراری ارتباط صحیح با بیمار بهتر است در جلسه‌ی اول ماساژ برای بیمار توضیح دهیم که قرار است چه اتفاقی بیفتد و چه انتظاری از بیمار داریم. همچنین این توضیحات به بیمار اوتیسمی کمک می‌کند آمادگی بیشتری برای لمس شدن داشته باشد و واکنش منفی به آن نشان ندهد.

شروع تدریجی ماساژ

شروع ماساژ درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم باید با لمس‌های مختصر دست و پا انجام شود و مدت زمان آن محدود باشد. به طور مثال اگر هدف درمانگر جلسات ۳۰ دقیقه‌ای ماساژ است، اولین جلسه‌ی لمس باید حدود ۱۰ دقیقه باشد تا کودک اوتیسمی کم‌کم با شرایط درمان آشنا شود.

نیاز کودکان به جلساتی که آن‌ها را برای ماساژ درمانی آماده کند، با هم تفاوت دارد و ممکن است برخی از کودکان به زمان طولانی‌تری برای شروع ماساژ درمانی نیاز داشته باشند. پس لازم است درمانگر به این مورد هم توجه داشته باشد و متناسب با حساسیت‌های کودک تعداد جلسات آمادگی پیش از شروع درمان را برنامه‌ریزی کند. زیرا ایجاد یک فضای امن برای شروع درمان اهمیت زیادی دارد.

توقف ماساژ در زمان مناسب

یکی از مواردی که درمانگر در ماساژ درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم حتماً باید به آن توجه کند این است که وقتی کودک اوتیسمی خسته می‌شود درمان را متوقف کند. با توجه به اینکه بسیاری از کودکان اوتیسمی از ارتباط کلامی و چشمی پرهیز می‌کنند، درمانگر باید از دقت کافی داشته باشد تا بتواند خستگی و کلافگی کودک را تشخیص دهد.

به طور مثال ممکن است کودک با حرکت دست یا لگد زدن خستگی خود را ابراز کند. در چنین مواقعی وظیفه‌ی ماساژور این است که به کودک احساس امنیت دهد و لازم است درمان را متوقف کند.

مشاهده ماساژ توسط کودک

یکی دیگر از تکنیک‌هایی که موجب مقاومت کمتر کودک اوتیسمی در برابر ماساژ می‌شود این است که کودک فرایند لمس و ماساژ را ببینند. پس درمانگر می‌تواند به مدت چند دقیقه پدر یا مادر کودک را ماساژ دهد یا اینکه از کودک بخواهد او هم حرکات ماساژ را تکرار کند.

در ماساژ درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم تماشا کردن ماساژ والدین ترس و اضطراب کودک را کمتر می‌کند، از طرف دیگر وقتی کودک والدینش را ماساژ می‌دهد، این فرایند را از دو طرف مشاهده می‌کند و می‌تواند بدون اضطراب با آن کنار بیاید.

کودکانی که علائمی نظیر وابستگی بیش از حد به والدین، ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران دارند، بهتر از نظر ابتلا به اوتیسم تحت نظر متخصص مغز و اعصاب بررسی شوند.

ضرورت تشخیص اختلال حسی قبل از شروع ماساژ درمانی برای کودک اوتیسم

قبل از شروع ماساژ درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم باید ارزیابی حسی و حرکتی از بیمار انجام شود تا میزان کم کاری حسی یا پرکاری حسی کودک مشخص شود. سپس با توجه به نتایج تشخیص اختلال حسی مربوط به حس عمقی، حس لامسه یا حس‌های دیگر ارزیابی شود و تکنیک‌های مخصوص ماساژ اوتیسم انجام شود.

فواید ماساژ درمانی کودکان اوتیسم

ماساژ درمانی می تواند به بهبود روابط برای کودکان مبتلا به ASD کمک کند. با ایجاد یک تجربه پیوند با یک ماساژدرمانگر، کودکان اوتیستیک یک روال را ایجاد می کنند. به نوبه خود، این ممکن است به ایجاد رابطه با مراقب آنها کمک کند. ماساژ درمانی همچنین می تواند به کودکان ASD کمک کند تا در کلاس درس تمرکز کنند – یادگیری پیروی از جهت و ماندن در کار. همچنین ممکن است آرامش کامل را به همراه داشته باشد که به کاهش اضطراب و ناامیدی های روزانه کمک می کند.

مهمتر از همه، ماساژ درمانی کودکان اوتیسم می تواند با کاهش درد در پاها و ساق پا به این کودکان کمک کند. این مهم است زیرا اکثر کودکان مبتلا به ASD تمایل دارند هنگام راه رفتن ماهیچه های خود را بیشتر منقبض کنند که باعث سفت شدن پاهای آنها می شود. در برخی موارد، ممکن است خواب را برای آنها سخت کند، در حالی که یک جلسه ماساژ ممکن است به این امر کمک کند.

موثرترین روش های ماساژ درمانی برای کودکان اوتیسم

انواع مختلفی از ماساژ درمانی وجود دارد که به کودکان اوتیسمی کمک می‌کند تا عملکرد بهتری داشته باشند. موثرترین شیوه‌های ماساژ درمانی شامل موارد زیر است:

ماساژ با فشار عمیق

به نظر می‌رسد ماساژ با فشار عمیق محبوب‌ترین نوع ماساژ برای کودکان مبتلا به اوتیسم است. در این شیوه ماساژ با فشار عمیق و ضربات محکم کف دست انجام می‌شود. حتی فشار عمیق شامل در آغوش گرفتن یا فشار دادن ساده هم می‌تواند بخشی از این درمان باشد. درصورتی‌که کودک هنوز آمادگی کافی برای درآغوش گرفتن ندارد، می‌توان از فشار دادن دست روی شانه کودک استفاده کرد و به مرور اضطراب کودک را کاهش داد.

ماساژ چیکونگ

ماساژ چیگونگ یک شکل باستانی از طب سنتی چینی است که برای کودکان مبتلا به مشکلات حسی، به ویژه کودکان مبتلا به اوتیسم مورد استفاده قرار می‌گیرد.این روش ماساژ درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم آسان و کاربردی است و شامل دست زدن و فشار دادن دست روی لباس کودک است که حدود ۱۵ دقیقه طول می‌کشد. این شیوه با کم کردن اضطراب کودکان می‌تواند منجر به بهبود گردش خون شود و باز شدن کانال‌های مسدود شده را تسریع می‌کند. به همین دلیل کودکان اوتیسمی خواب بهتری را تجربه می‌کنند و احتمال برقراری ارتباط موفق در آن‌ها بیشتر می‌شود.

ماساژ داستانی

یکی از شیوه‌های ماساژ درمانی کودکان اوتیسم که توسط والدین قابل انجام است و می‌تواند در بهبود توانایی‌های کودک اوتیسمی موثر باشد داستان گفتن همراه با لمس بدن کودک است. وقتی والدین یک داستان ساده را برای کودک تعریف می‌کنند و در عین حال به آرامی او را ماساژ می‌دهند، می‌توانند تحمل لمس و تمرکز کودک را افزایش دهند. همچنین در مورد کودکانی که مشکلات ارتباطی دارند، انجام ماساژ داستانی به صورت چهره به چهره و ترکیب کلمات با ضربات ماساژ می‌تواند در افزایش تماس چشمی تاثیرگذار باشد.

ماساژ دستی ساده توسط والدین

یکی دیگر از انواع ماساژ درمانی کودکان اوتیسم، ماساژ ساده‌ دست و پا است که نیاز به تکنیک خاصی ندارد. اما می‌تواند کودک را تا حد زیادی آرام کند و از بروز رفتارهای تکراری جلوگیری کند.

ورزش‌های دهانی حرکتی کودکان اوتیسمی

ورزش‌های دهانی حرکتی به مجموعه تمریناتی گفته می‌شود که موجب بهبود افزایش قدرت عضلانی در ساختار دهانی کودکان اوتیسمی و  بهبود مشکلات گفتار میشود.

ماساژ درمانی کودکان مبتلا به اوتیسم با ورزش‌های دهانی حرکتی شامل تمرین‌های زیر است:

  • دمیدن در حباب‌ساز
  • استفاده از نی یا ساز دهنی
  • استفاده از شیپور یا سوت
  • فوت کردن با نی در لیوان

سخن پایانی ماساژ درمانی کودکان اوتیسم

تحقیقات زیادی حاکی از آن است که ماساژ درمانی کودکان اوتیسم در کنترل رفتار های زیر مفید میباشد:

لمس گریزی

جهت گیری به سمت اصوات

رفتار های کلیشه ای

رقراری ارتباط با دیگران

در حیطه تعدیل حس‌های لمس سطحی، عمقی، بویایی و چشایی، در کنار درمان‌های کاردرمانی شناختی- حسی- حرکتی کودک، تاثیرات بسزایی در پیشرفت کودک اوتیسم دارد؛ چرا که انرژی و توجه بعد از انجام ماساژدرمانی معطوف به تمرینات و درمان های دیگر می‌شود. افزون بر این با انجام ماساژ درمانی، تحمل کاری، روانی و ارتباط رفتاری- روانی کودک با والدین نیز اصلاح می‌شود.

به طور کلی، مجموعه سلامت ایرانیان شامل کلینیکها و بخش های درمانی :

کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان    باشگاه بدنسازی ایرانیان    کلینیک لاغری و زیبایی ایرانیان    استخر آب درمانی ایرانیان    فروشگاه اینترنتی محصولات طبی و پزشکی  

فیزیوتراپی ایرانیان ، طی سال ها فعالیت همیشه در تلاش است تا خدمات زیر را ارائه نماید:

الکتروتراپی ، تکارتراپی ، مگنت تراپی ، فیزیوتراپی ورزشی ، لیزرتراپی ( لیزر پرتوان ) ، اولتراسوند US ،  فیزیوتراپی کمر ، فیزیوتراپی زانو ، فیزیوتراپی دست ، فیزیوتراپی گردن ، فیزیوتراپی سکته مغزی ، فیزیوتراپی پارکینسون ، فیزیوتراپی پا ، فیزیوتراپی درد پاشنه پا ، فیزیوتراپی خارپاشنه ،  فیزیوتراپی ACL ، فیزیوتراپی کف لگن ، فیزیوتراپی بارداری ، فیزیوتراپی کودکان ، ماساژ درمانی ، باشگاه ورزشی ، آب درمانی و …

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

  • اشتراک گذاری:

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_hh32dmhc518pe5eq8ums4h1o1n, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_6gpfmol5202osrat0eb68djpp8, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_qsko003mctqlcqg52c1jvu9if4, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13