Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_m7snjg4ceba7dk1qk5c0aq919i, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 259

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 259
درد بازوی چپ - مجموعه سلامت ایرانیان
درد بازوی چپ

درد بازوی چپ

  • شهریور ۲۵, ۱۴۰۳
  • ‏0 لایک
  • مشاهده 27
  • 0 دیدگاه

دردهای کوچک در بازوی چپ اغلب بخشی طبیعی از پیری است. با این حال، درد ناگهانی یا غیرمعمول بازوی چپ می‌تواند نشانه یک مشکل پزشکی جدی‌تر باشد. این ممکن است علامتی از آسیب باشد که نیاز به درمان دارد یا در بدترین حالت، تأثیر حمله قلبی است. آگاهی از علل و ویژگی‌های احتمالی درد دست چپ می‌تواند به فرد کمک کند تا تشخیص دهد بدن به چه چیزی واکنش نشان می‌دهد و تعیین کند که چه زمانی لازم است به دنبال مراقبت‌های پزشکی باشد.

در این مقاله، علل احتمالی درد دست چپ را توضیح می‌دهیم. برای هر یک از این علل، علائم دیگری را توصیف می‌کنیم که می‌تواند به فرد در شناسایی مشکل زمینه‌ای کمک کند.

علل ایجاد درد در بازوی چپ به همراه علائم آن

دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است باعث درد در دست چپ خود شوید، از جمله عوارض ناشی از آرتروز و سایر بیماری‌های مزمن، از یک فشار ساده گرفته تا یک مشکل قلبی، در اینجا چند دلیل احتمالی که باعث ایجاد درد در بازوی چپ می‌شود، ذکر شده است:

حمله قلبی (Heart attack)

حمله قلبی زمانی رخ می‌دهد که قسمتی از ماهیچه قلب به دلیل کمبود اکسیژن آسیب ببیند یا عملکرد آن کاملاً متوقف شود. بیشتر حملات قلبی در نتیجه تنگ شدن عروق کرونر اتفاق می‌افتد. شریان‌ها به دلیل تجمع پلاک، باریک می‌شوند. اگر یک تکه پلاک از دیواره شریان جدا شود، می‌تواند جریان خون غنی از اکسیژن به قلب را قطع کند که ممکن است باعث حمله قلبی شود. درد دست چپ یکی از شایع‌ترین علائم حمله قلبی است. اعصابی که از قلب منشعب می‌شوند و آن‌هایی که از بازو بیرون می‌آیند، سیگنال‌هایی را به سلول‌های مغزی ارسال می‌کنند. در نتیجه، مغز نمی‌تواند منبع درد را جدا کند.

این پدیده که به آن درد ارجاعی (referred pain) گفته می‌شود، توضیح می‌دهد که چرا شخصی که دچار حمله قلبی می‌شود، ممکن است بدون درد قفسه سینه احساس درد در بازو داشته باشد. اگر درد ناگهانی دست چپ در چند دقیقه بدتر شد یا در کنار هر یک از علائم زیر ظاهر شد، باید با اورژانس تماس بگیرید:

  • ناراحتی در مرکز قفسه سینه که بیش از چند دقیقه طول می‌کشد یا برطرف می‌شود و سپس باز می‌گردد.
  • درد، بی حسی یا ناراحتی غیرمعمول در پشت، گردن، فک یا پایین شکم
  • تنگی نفس با یا بدون درد قفسه سینه
  • سوء هاضمه
  • تهوع یا استفراغ
  • سبکی سر
  • تعریق ناگهانی یا گرگرفتگی

ناراحتی در قفسه سینه، شایع‌ترین علامت حمله قلبی در مردان و زنان است. به صورت فشار، سفت شدن، پری، سوزش یا به تدریج درد ایجاد می‌شود. با این حال، زنان نیز بیشتر از مردان در هنگام حمله قلبی علائم دیگری مانند تنگی نفس و حالت تهوع را تجربه می‌کنند. آن‌ها ممکن است این علائم را به اشتباه به ویروس، سوء هاضمه یا استرس نسبت دهند. اگر فردی هر گونه علائم ناگهانی نظیر تهوع، استفراغ، تنگی نفس یا درد در ناحیه زیر شکم، کمر یا فک را تجربه کرد، باید فوراً به پزشک مراجعه کند.

آنژین  (Angina)

افرادی که آنژین را تجربه می‌کنند، در نتیجه دریافت اکسیژن کمتر از نیاز قلب، احساس ناراحتی یا درد می‌کنند. همراه با درد دست چپ، علائم ممکن است در شانه‌ها، گردن، پشت یا فک ظاهر شود. آنژین همچنین ممکن است احساس سوء هاضمه داشته باشد. آنژین قلبی یک حمله قلبی نیست. با این حال، این نشانه یک مشکل قلبی است. گرفتگی یا تنگ شدن عروق کرونر اغلب علت آنژین است. دو نوع اصلی از این حالت وجود دارد:

  • آنژین پایدار :آنژین پایدار یک نوع آنژین قابل پیش بینی و کنترل است. این بیماری به طور مداوم حداقل به مدت ۲ ماه و فقط در زمان تلاش بدنی یا استرس عاطفی رخ می‌دهد. این شرایط، فشار بیشتری به قلب وارد می‌کند، به این معنی که بیش از حد مجاز تنگی عروق به اکسیژن نیاز دارد. استراحت می‌تواند به فرد در درمان آنژین پایدار کمک کند. در صورت لزوم، پزشک ممکن است داروی آرام‌بخش شریان به نام نیتروگلیسیرین را تجویز کند.
  • آنژین ناپایدار: این نوع آنژین بیشتر غیرقابل پیش‌بینی و خطرناک است. این می‌تواند حتی زمانی که فرد در حال استراحت است، رخ دهد، به این معنی که قلب به طور مداوم اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند. آنژین ناپایدار نشان می‌دهد که فرد در خطر حمله قلبی است. یک متخصص پزشکی باید افراد مبتلا به آنژین ناپایدار را در اورژانس ارزیابی کند.

آسیب اسکلتی عضلانی(Skeletomuscular injury)

درد بازوی چپ احتمالاً در نتیجه مشکلات قلبی نیست، اگر دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  • این درد دارای در هر لحظه فقط چند ثانیه طول می‌کشد.
  • حرکت یا لمس باعث درد می‌شود.
  • درد فقط در ناحیه کوچکی از بازو ایجاد می‌شود.
  • این ناراحتی بدون علائم دیگر ساعت‌ها یا روزها ادامه می‌یابد.

در عوض، ناراحتی می‌تواند نشانه آسیب به استخوان یا بافت در بازو، شانه یا آرنج باشد. با این حال، حتی با درک خوب از این شرایط احتمالی اسکلتی-عضلانی، نمی‌توان تشخیص داد که آیا درد بازوی چپ به دلیل آسیب یا حمله قلبی اتفاق می‌افتد. برخی عوامل خطر برای هر دو، مانند سن و فعالیت‌های بدنی، همپوشانی دارند. به این دلایل، مهم است که خود از تشخیص آسیب، اجتناب کنید و علائم خود را حتماً با پزشک در میان بگذارید. شرایط رایج اسکلتی عضلانی که ممکن است باعث درد بازو شود، شامل موارد زیر است:

بورسیت(Bursitis)

بورس یک کیسه پر از مایع است که به عنوان یک بالشتک بین استخوان و بافت نرم اطراف آن عمل می‌کند. درد بازوی چپ ممکن است یکی از علائم بورسیت شانه باشد که معمولاً ناشی از استفاده بیش از حد از این مفصل است. اگر بورس ضربه مستقیم ببیند یا عفونی شود، این امر ممکن است به درد دست چپ نیز کمک کند.

تاندونیت(Tendonitis)

تاندونیت التهاب بافت همبند بین ماهیچه و استخوان است. تاندونیت اغلب به دلیل استفاده مکرر از مفصل ایجاد می‌شود. به همین دلیل، بازیکنان تنیس، شناگران و موسیقیدانان، اغلب دچار التهاب تاندون می‌شوند. تاندونیت در شانه یا آرنج می‌تواند منبع درد بازوی چپ باشد.

پارگی روتاتور کاف(Rotator cuff tear)

روتاتور کاف، گروهی از ماهیچه‌ها و تاندون‌ها است که شانه را در حفره خود نگه داشته و به فرد در چرخاندن بازو و بلند کردن اجسام کمک می‌کند. پارگی در بافت نرم روتاتور کاف می‌تواند بسیار دردناک باشد. معمولاً ناشی از استفاده بیش از حد از شانه یا ضربه مستقیم است. افزایش سن همچنین باعث انحطاط بافت شانه می‌شود که می‌تواند خطر پارگی را افزایش دهد.

فتق دیسک (Herniated disk)

هنگامی که یکی از دیسک‌های بالابر بین مهره‌های ستون فقرات پاره می‌شود، بین استخوان‌های نخاع بیرون می‌زند و به عصب‌های اطراف فشار می‌آورد. اگر دیسک به اعصابی که به بازو خدمت می‌کنند، فشار بیاورد، ممکن است فرد احساس درد، بی حسی یا ضعف در بازو، سوزن سوزن شدن یا سوزش داشته باشد. این علائم ممکن است شبیه علائم حمله قلبی باشد، اما علت آن متفاوت است. یکی از علل شایع فتق دیسک، بلند کردن اجسام سنگین به طور مکرر است.

شکستگی استخوان(Fracture)

درد بازو همچنین ممکن است نشانه شکستگی استخوان تشخیص داده نشده باشد. علیرغم درد، گاهی اوقات هیچ علامت بیرونی وجود ندارد که نشان می‌دهد استخوانی در بازو یا مچ دست شکسته یا شکسته شده است. شکستگی استخوان در بازو، مچ دست یا دست شما، می‌تواند باعث درد شود که هنگام حرکت، بدتر می‌شود. علائم دیگر شامل: تورم و بی حسی است. ممکن است شکستگی استخوان یا شکستگی در بازو یا مچ دست شما وجود داشته باشد حتی اگر بازوی شما طبیعی به نظر برسد.

پیچ خوردگی و کشیدگی(Sprains and strains)

پیچ خوردگی زمانی است که یک رباط کشیده یا پاره می‌شود. هنگامی که شروع به افتادن می‌کنید و با بازوها، خود را مهار می‌کنید، پیچ خوردگی بازو ممکن است رخ دهد. فشار زمانی رخ می‌دهد که تاندون یا ماهیچه را می‌پیچانید یا می‌کشید. این می‌تواند زمانی اتفاق بیفتد که شما چیزی را به اشتباه بلند کرده یا ماهیچه‌های خود را تحت فشار قرار دهید. کبودی، تورم و ضعف از علائم شایع هستند.

سندرم خروجی قفسه سینه عروقی (Vascular thoracic outlet syndrome)

این وضعیتی است که در آن عروق خونی زیر استخوان ترقوه به دلیل ضربه یا آسیب مکرر فشرده می‌شوند. در صورت عدم درمان، می‌تواند منجر به آسیب پیشروندِ عصب شود. سندرم خروجی قفسه سینه عروقی ممکن است باعث بی حسی، سوزن سوزن شدن و ضعف بازوی شما شود. در برخی موارد، بازوی شما متورم می‌شود. علائم دیگر شامل تغییر رنگ دست، سرد شدن دست یا بازو و نبض ضعیف در بازو است.

در صورت درد دست چپ چه باید کرد؟

حملات قلبی می‌توانند ناگهان رخ دهند یا به آرامی شروع شوند. شایع‌ترین علامت آن ناراحتی یا درد قفسه سینه است. اگر فکر می‌کنید ممکن است دچار حمله قلبی شده باشید، سریعاً با اورژانس محلی خود تماس بگیرید. پرسنل اورژانس می‌توانند به محض رسیدن، کمک خود را شروع کنند. وقتی صحبت از آسیب عضلات قلب می‌شود، هر ثانیه مهم است. در اینجا چند نکته دیگر وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:

  • اگر قبلاً بیماری قلبی در شما تشخیص داده شده است، درد بازوی چپ باید همیشه مورد بررسی قرار گیرد.
  • استخوانی که به درستی ترمیم نشود، در طولانی مدت مشکلات بیشتری برای شما ایجاد می‌کند. اگر احتمال شکستگی استخوان وجود دارد، فوراً به پزشک خود مراجعه کنید.
  • بدون درمان، بورسیت، تاندونیت و پارگی روتاتور کاف می‌تواند منجر به عوارضی مانند یخ زدن شانه شود که درمان آن‌ها بسیار سخت‌تر است. اگر نمی‌توانید شانه، آرنج یا مچ دست خود را بچرخانید، به پزشک خود مراجعه کنید. درمان زودهنگام می‌تواند از بدتر شدن آن جلوگیری کند.
  • برای کشیدگی و پیچ خوردگی، سعی کنید بازوی خود را استراحت داده و در صورت امکان آن را بالا نگه دارید. چند بار در روز به مدت ۲۰ دقیقه یخ بزنید. از داروهای ضد درد بدون نسخه استفاده کنید.

فیزیوتراپی دست

در حالی که برخی از این شرایط جدی نیستند، اما بدون مراقبت مناسب می‌توانند جدی شوند. اگر درمان‌های خانگی کمکی نمی‌کند، مشکل بدتر می‌شود یا در کیفیت زندگی شما اختلال ایجاد می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود با پزشک خود تماس بگیرید و به فیزیوتراپی مراجعه کنید

 

آنچه در مطب پزشک انتظار می‌رود

اگر درد دست چپ همراه با علائم دیگر سکته قلبی دارید ، تأخیر نکنید. فوراً به دنبال مراقبت‌های اورژانسی باشید. این می‌تواند یک رویداد تهدید کننده زندگی باشد. پرسنل اورژانس از الکتروکاردیوگرام (EKG) برای نظارت بر قلب شما استفاده می‌کنند. یک خط وریدی برای اطمینان از دریافت مایعات کافی و در صورت لزوم ارائه دارو در بازوی شما قرار می‌گیرد. همچنین ممکن است برای تنفس به اکسیژن نیاز باشد. آزمایش‌های تشخیصی اضافی به شما کمک می‌کند تا مشخص کند که آیا شما دچار حمله قلبی شده‌اید یا در حال انجام آن است.

درمان بستگی به میزان آسیب دارد. سایر علل درد بازو ممکن است برای تأیید به آزمایشات تصویربرداری نیاز داشته باشد. این موارد ممکن است شامل اشعه ایکس،MRI یا سی‌تی‌اسکن باشد. آزمایش بیشتر به علائم شما بستگی دارد و آنچه از آزمایش‌های تصویربرداری تعیین می‌شود، بستگی دارد.

روش‌های درمانی برای بهبود درد بازوی چپ

اگرچه صدمات بازو و شانه ممکن است تهدید کننده نباشند، اما همچنان مهم است که به دنبال ارزیابی پزشکی از پزشک متخصص باشید. درمان زودهنگام می‌تواند به بهبود بافت‌ها یا استخوان‌ها کمک کرده و از آسیب بیشتر جلوگیری کند. مهم‌ترین عامل درمان زودهنگام درد دست چپ، رد حمله قلبی است. اگر پزشکان اورژانس تصمیم بگیرند که درد بازو نشانه حمله قلبی یا انسداد شریانی است، بلافاصله اقدام می‌کنند. ابتدا، آن‌ها به احتمال زیاد الکتروکاردیوگرام، آزمایش خون، اشعه ایکس قفسه سینه و احتمالاً اسکن آنژیوگرافی سی‌تی‌اسکن انجام می‌دهند. پزشک همچنین ممکن است از یک روش تصویربرداری به نام کاتتریزاسیون قلبی استفاده کند.

این آزمایش به پزشکان اجازه می‌دهد تا میزان انسداد را با تزریق رنگ به عروق ارزیابی کنند. بر اساس نتایج این آزمایش، پزشکان ممکن است درمان غیر تهاجمی را انتخاب کنند. به عنوان مثال، ممکن است دارویی تجویز کنند که لخته‌های خون را تجزیه می‌کند. انسداد شدیدتر ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد. بسیاری از روش‌های مختلف قلب وجود دارد و عواملی که در انتخاب مناسب‌ترین آن‌ها پیچیده است. اگر فردی دچار حمله قلبی شود، باید برای جلوگیری از تکرار آن، شیوه زندگی خود را تغییر دهد. این‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ترک سیگار
  • رسیدن به وزن سالم بدن
  • داشتن رژیم غذایی سالم
  • ورزش منظم

پزشکان همچنین ممکن است داروهایی برای کاهش کلسترول، جلوگیری از لخته شدن خون یا کاهش فشارخون تجویز کنند. برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، پزشک ممکن است داروهای خاصی را برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز کند که با وجود تغییر در شیوه زندگی و مصرف متفورمین، سطح گلوکز آن‌ها همچنان بالا است. این داروها باید قند خون را کاهش داده و خطر تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهند.

کلام پایانی

در حالی که درد بازوی چپ همیشه نشانه حمله قلبی نیست، این‌ها خطرناک‌ترین علل این علامت هستند. اگر تنگی نفس، حالت تهوع، درد قفسه سینه و سرگیجه همراه با درد بازو هستند، باید فوراً به پزشک مراجعه کرد. افرادی که علائم بیماری قلبی را تجربه می‌کنند، باید تدابیری را اتخاذ کنند تا خطر عوارض جدی مانند سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش دهند. این اقدامات شامل تغییر شیوه زندگی، دارو و در صورت لزوم جراحی است. ایجاد این تغییرات در ابتدا بسیار طاقت‌فرسا است، اما می‌تواند از آسیب و حملات قلبی بیشتر جلوگیری کند.

  • اشتراک گذاری:

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_vjjgve2hu0d3kkoko5r92ue7p7, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_ljgcjjc573ncc95g5t8qpps2em, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_fsdg15klb7obi1iiv214ivf2j9, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13