تمریناتی که برای آرتریت پسوریاتیک مفید است
- شهریور ۲۲, ۱۴۰۳
- 0 لایک
- مشاهده 47
- 0 دیدگاه
آرتریت پسوریاتیک:
یک نوع آرتریت سیستماتیک است. در برخی از افراد مبتلا به پسوریازیس، یک اختلال پوستی که باعث ایجاد لک و پوستههای قرمز و خارش دار به نام پلاک میشود، ایجاد میشود. آرتریت پسوریاتیک باعث میشود تا مفاصل ملتهب، دردناک و سفت شوند. ورزش منظم میتواند به بهبود تحرک، دامنه حرکتی و قدرت مفاصل شما کمک کند تا به مدیریت علائم و کاهش محدودیتهای فیزیکی کمک کند. ورزش، یک راه عالی برای کاهش درد و سفتی مفاصل ناشی از آرتریت پسوریاتیک (PSA) است.
اگرچه تصور ورزش در هنگام درد میتواند دشوار باشد، انجام نوعی فعالیت بدنی احتمالاً کمککننده خواهد بود. ورزش منظم همچنین میتواند به کاهش استرس و افزایش حس خوب کمک کند. نکته کلیدی این است که مراقب برنامه ورزشی خود باشید و به سیگنالهای بدن خود گوش دهید. قبل از شروع یک روال جدید با پزشک خود صحبت کنید. آنها میتوانند برای شروع به شما پیشنهادهایی بدهند یا در مورد اینکه چه حرکاتی را امتحان کنید یا از آن اجتناب کنید، توصیههایی ارائه کنند.
آرتریت پسوریاتیک چیست؟
آرتریت پسوریاتیک، شکلی از آرتریت است که برخی از افراد مبتلا به پسوریازیس را تحت تاثیر قرار میدهد. بیماری که باعث ایجاد لکههای قرمز رنگ روی پوست با فلسهای نقرهای میشود. بیشتر افراد سالها قبل از تشخیص آرتریت پسوریازیس، به پسوریازیس مبتلا میشوند. اما برای برخی، مشکلات مفصلی قبل از ظاهر شدن لکههای پوستی یا همزمان شروع میشود.
درد مفاصل، سفتی و تورم، از علائم و نشانههای اصلی آرتریت پسوریاتیک هستند. آنها میتوانند هر قسمت از بدن، از جمله نوک انگشتان و ستون فقرات را تحت تاثیر قرار دهند و میتوانند از نسبتاً خفیف تا شدید متغیر باشند. هم در پسوریازیس و هم در آرتریت پسوریاتیک، تشدید بیماری میتواند با دورههای بهبودی متناوب شود. هیچ درمانی برای آرتریت پسوریاتیک وجود ندارد. هدف از درمان، کنترل علائم و جلوگیری از آسیب مفاصل است. بدون درمان، آرتریت پسوریاتیک میتواند ناتوان کننده باشد.
چگونه ورزش به آرتریت پسوریاتیک کمک می کند؟
هنگامی که مبتلا به آرتریت پسوریاتیک هستید، سیستم ایمنی بدن به سلولهای سالم حمله میکند و باعث میشود تا مفاصل ملتهب، متورم، دردناک، سفت و سخت شوند. تقریباً ۳۰ درصد از افراد مبتلا به پسوریازیس، به آرتریت پسوریاتیک مبتلا میشوند. بدون درمان مناسب، آرتریت پسوریاتیک میتواند پیشرفت کند و به طور بالقوه باعث آسیب دائمی و ناتوانی مفصل شود.
تشخیص زودهنگام آرتریت پسوریاتیک و شروع درمان برای بهبود نتایج دراز مدت بیماری مهم است. آرتریت پسوریاتیک با دارو برای کمک به مدیریت التهاب و پاسخ خودایمنی درمان میشود. علاوه بر دارو، ورزش منظم میتواند برای حفظ عملکرد مناسب مفاصل، کاهش درد و سفتی و بهبود قدرت مفید باشد. به افراد مبتلا به آرتریت پسوریازیس توصیه میشود تا برای بهبود عملکرد فیزیکی و کیفیت زندگی، برای انجام برخی از انواع ورزش برنامهریزی کنند. همچنین فعالیت بدنی منظم برای افراد مبتلا به اشکال التهابی آرتریت، از جمله آرتریت پسوریاتیک، توصیه میشود.
انواع تمریناتی که به بهبود آرتریت پسوریاتیک کمک می کند
برای مدیریت درد آرتریت پسوریاتیک از هر نوع، پزشکان پیشنهاد میکنند که فعالیت بدنی باید بخشی از سبک زندگی افراد مبتلا باشد. از آنجایی که آرتریت پسوریاتیک باعث درد مفاصل میشود، ممکن است احساس کنید که نمیتوانید ورزش منظم و فعالیت بدنی داشته باشید. با این حال، برخی ورزشها برای آرتریت پسوریاتیک، همراه با مقداری تمرینات قلبی و کششی، میتوانند به کاهش درد، جلوگیری از افزایش وزن، بهبود خلقوخو و کمک به دیدگاه کلی در مورد این بیماری کمک کنند. انواع تمرینات برای کمک به آرتریت پسوریاتیک شامل:
فعالیت قلبی-عروقی
این فعالیت ها برای حفظ سلامت قلب و حفظ گردش خون مناسب مهم هستند. فعالیت قلبی-عروقی همچنین میتواند به کاهش التهاب در سراسر بدن شما کمک کند. تحقیقات نشان میدهد که افرادی که اضافهوزن دارند، پاسخ کمتری به دارو برای آرتریت پسوریاتیک دارند. همچنین، افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک اغلب در معرض خطر ابتلا به بیماریهای همراه (وقوع سایر بیماریها) هستند. بیماریهای همراه عبارت است از: بیماری قلبی، حمله قلبی (انسداد جریان خون به قلب) و سکته مغزی (انسداد یا پارگی جریان خون به مغز). فعالیت منظم قلبی-عروقی میتواند به کاهش خطر ابتلا به این شرایط کمک کند و به حفظ وزن سالم برای افزایش اثربخشی دارو کمک کند.
تمرینات قدرتی
تمرینات قدرتی برای حفظ تعادل عضلانی مناسب و قدرت عملکردی مورد نیاز برای حمایت از مفاصل مهم هستند. با هر نوع آرتریت، تقویت عضلات اطراف مفاصل آسیب دیده میتواند به کاهش فشار روی مفاصل کمک کند. در نتیجه، عضلات شما شوک و نیروی بیشتری را جذب کرده و باعث کاهش سوزش و درد مفاصل میشود.
تمرینات کششی
حرکات کششی میتواند به بهبود انعطافپذیری و تحرک مفاصل کمک کند تا درد و سفتی مفاصل را کاهش دهد. سعی کنید حرکات کششی را برای ۳۰ تا ۶۰ ثانیه نگه دارید و حداقل سه بار تکرار کنید. هنگام شرکت در تمرینات قدرتی، همیشه با وزنههای سبک شروع کنید و به مرور زمان با افزایش قدرت وزنه را افزایش دهید.
برخی از فعالیت های مؤثر و سبک
پیاده روی
با چند دقیقه در روز شروع کنید و سعی کنید روی سطوح صاف راه بروید تا فشار روی مفاصل خود را کاهش دهید. اگر ورم مفاصل پاهای شما را تحت تاثیر قرار می دهد، حتما کفش هایی بپوشید که حتماً متناسب با اندازه پاهای شما به همراه کفی طبی باشند. هر روز تا ۳۰ دقیقه پیاده روی کنید یا هر زمان که می توانید، پیاده روی های کوتاه را اضافه کنید. برای افزودن پیاده روی به برنامه روزانه خود:
- دورترین جای پارک را انتخاب کنید تا مسافت بیشتری را پیادهروی کنید.
- چند بار در روز در خانه یا حیاط خود قدم بزنید.
- راه طولانی را طی کنید و هر زمان که ممکن است مسیرهای جدید دیگر اضافه کنید.
- در صورت امکان از تردمیل استفاده کنید.
در حین راه رفتن به نحوه حرکت مفاصل و احساس خود توجه کنید. اگر احساس درد میکنید، بهتر است ورزش دیگری را امتحان کنید و بعد از بهبودی، به پیادهروی بازگردید.
ورزش هوازی
صرف نظر از اینکه مبتلا به آرتریت هستید، ورزش هوازی برای قلب شما مفید است. سلامت عمومی را بهبود میبخشد و سطح انرژی را افزایش میدهد. ورزش هوازی همچنین به مدیریت وزن کمک میکند که به نوبه خود به کاهش فشار بر روی مفاصل و همچنین کاهش التهاب کمک میکند. راههای سرگرمکننده زیادی برای انجام تمرینات هوازی وجود دارد، مانند: پیادهروی سریع، دوچرخهسواری، رقصیدن، شنا کردن، ایروبیک در آب و تایچی. اگر برای مدت طولانی ورزش نمیکردید، برای شروع دوباره، به آرامی شروع کنید. سپس به تدریج سرعت و زمان تمرین خود را افزایش دهید تا زمانی که حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه، ۳ بار در هفته ورزش کنید. اگر مفاصل شما نمیتوانند این مدت زمان را تحمل کنند، آن را به بخشهای ۱۰ دقیقهای در طول روز تقسیم کنید.
تمرین با وزنه
ماهیچههای قوی به حمایت از مفاصل کمک میکنند و تمرینات با وزنه میتواند به قوی و سالم نگه داشتن عضلات شما کمک کند. یک مطالعه نشان داد که تمرینات مقاومتی، عملکرد و کیفیت زندگی را بهبود میبخشد و در عین حال علائم را در افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک کاهش میدهد. تمرینات تقویتی را چند بار در هفته یا یک روز در میان انجام دهید. باید بین روزهای تمرین، کمی به عضلات خود استراحت دهید. اگر دچار تورم یا درد شدید، چند روز از تمرینات قدرتی خودداری کنید.چنانچه باعث ایجاد مشکل شد، قبل از شروع مجدد با پزشک خود مشورت کنید.همچنین اگر در حال حاضر درد ناشی از آرتریت را تجربه میکنید، از تمرینات ایزومتریک برای تقویت عضلات خود با کشش آنها بدون حرکت مفاصل استفاده کنید.
شنا کردن
شنا، برخی از مفاصل شما را تمرین میدهد و فعالیت هوازی را فراهم میکند. استخر آب گرم میتواند به تسکین درد مفاصل و سفتی عضلات کمک کند. به یاد داشته باشید که هنگام ورزش، حرکات ملایم انجام دهید و در صورت احساس درد، آن را متوقف کنید. نمونههایی از تمریناتی که میتوانید در آب انجام دهید، عبارت است از:
- یک یا هر دو بازو را تا جایی که میتوانید به سمت بالا بیاورید و با بازوهای غوطهور در آب شروع کنید.
- با بازوهای خود در زیر آب، دایرههایی ایجاد کنید.
- در صورت لزوم، دیواره استخر را برای حفظ تعادل نگه دارید، پای خود را جلوی خود به سمت بالا و سپس پشت بدن خود حرکت دهید.
نکاتی که افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک در ورزش باید در نظر بگیرند
ورزش منظم برای همه برای سالم ماندن و ارتقای عملکرد بدنی بهینه مهم است. با این حال، بسیاری از افراد ممکن است ورزش را لذتبخش یا وقتگیر بدانند. مهم است که به یاد داشته باشید که ورزش به اشکال مختلف انجام میشود و انجام مقداری فعالیت بدنی همیشه بهتر از عدم انجام آن است. توصیههای زیر میتواند به شما کمک کند تا ورزش را راحتتر در سبک زندگیتان قرار دهید:
از کم شروع کنید
در حالی که هر روز ۳۰ دقیقه یا بیشتر فعالیت بدنی ایدهآل است، میتوانید با فعالیتهای کوتاهتر شروع کنید. مثلا با ۱۰ دقیقه در روز شروع کنید و با تطبیق با فعالیت، زمان خود را افزایش دهید.
در ابتدای کار تمرینات ساده انتخاب کنید
انجام ورزش نباید پیچیده باشد. یکی از اساسیترین ورزشهایی که میتواند برای همه مفید باشد، پیادهروی است. از بیرون رفتن و تنفس در هوای تازه استفاده کنید.
از تمرینات و ورزشهای متنوع استفاده کنید
ورزش میتواند به مرور زمان و بدون تنوع، تکراری و خستهکننده شود. انواع مختلفی از تمرینات
را امتحان کنید که بر روی قدرت، انعطافپذیری و تناسب اندام قلبی-عروقی شما موثر است.
هیدراته بمانید
نوشیدن مایعات، به ویژه آب، میتواند به دفع سموم بدن و کاهش التهاب کمک کند. همچنین میتواند
به روان ماندن مفاصل شما کمک کند. به طور کلی، هشت لیوان آب در روز را هدف قرار دهید.
تغذیه سالم را در نظر بگیرید
در حال حاضر هیچ درمانی برای آرتریت پسوریاتیک وجود ندارد، اما غذایی که میخورید ممکن است
به کاهش علائم شما کمک کند. یک رژیم غذایی متعادل همچنین میتواند به شما در حفظ وزن متوسط
و بهبود علائم مفصلی کمک کند.
در صورت امکان به صورت گروهی ورزش کنید
زمانی که با دیگران هستید، ورزش اغلب لذت بخشتر است. داشتن دوستان یا اعضای
خانواده در فعالیت بدنی با شما نیز میتواند به شما برای حفظ یک برنامه منظم کمک کند.
از چه مواردی باید اجتناب کرد؟
ورزش برای یک سبک زندگی سالم ضروری است، اما مهم است که در آن زیادهروی نکنید، به خصوص زمانی
که مبتلا به آرتریت پسوریاتیک هستید. برخی تمرینات و تجهیزاتی که توصیه می شود از آن ها دوری کنید:
تمرینات سنگین
به طور کلی، بهتر است به تمرینات سبک که برای مفاصل شما بهتر است، پایبند باشید. این امر به ویژه در صورتی
مهم است که آرتریت پسوریاتیک بر ستون فقرات شما تأثیر بگذارد. با این حال، برخی از تحقیقات اخیر نشان می دهد
که تمرینات سنگین نیز ممکن است برای افراد مبتلا به آرتریت پسوریاتیک مفید باشد، به شرطی که با اصول و تحت
نظر فیزیوتراپیست باشد. پس به طور کلی، برای کمک به جلوگیری از آسیب، اگر می خواهید تمرینات سنگین را امتحان
کنید، ابتدا با پزشک یا فیزیوتراپیست خود صحبت کنید.
تمرینات با وزنه های آزاد
وزنههای آزاد، برای انجام تمرینات قدرتی در خانه عالی هستند، اما مطمئن شوید که از تجهیزات مناسب
استفاده میکنید. از وزنههایی با دستگیره لاستیکی استفاده کنید، زیرا نگه داشتن آنها آسانتر است. اگر
آرتریت دستان شما را تحت تاثیر قرار داده است، اضافه کردن یا کم کردن وزن از دمبل میتواند دشوار باشد.
حتما از فرم صحیح برای کمک به جلوگیری از آسیب، به خصوص هنگام استفاده از وزنههای آزاد استفاده کنید.
اگر ورزش دردناک است یا نمیتوانید تجهیزات مناسب پیدا کنید، بهتر است از دستگاههای وزنهبرداری استفاده
کنید. استفاده از اینها سادهتر است و ممکن است به شما در جلوگیری از آسیب کمک کند.
دامنه حرکاتی که باعث آسیب می شود
تمرینات دامنه حرکتی، برای حفظ و افزایش حرکت مفاصل و کاهش سفتی مهم هستند. سعی کنید
تمرینات را هر روز انجام دهید تا به بهبود انعطافپذیری کمک کنید. شما میخواهید بدون فشار و یا
درد، کشش را احساس کنید. پس بهتر است تمرینات را به طور منظم انجام دهید. همچنین
تمریناتی را انتخاب کنید که عملکرد مفاصل شما را مختل نکند. هنگامی که مفاصل شما
متورم میشوند یا درد میکنند، تمام تلاش خود را بکنید تا بدون افزایش درد، به دامنه حرکتی
موردنیاز خود دست پیدا کنید.
زیاده روی در انجام تمرینات
فعالیت انتخابی شما هر چه باشد، ممکن است مواقعی پیش بیاید که به آن عمل نکنید. به یاد داشته باشید
که به بدن خود گوش دهید و روزهایی را استراحت کنید. وادار کردن مفاصل ملتهب به عمل ممکن است منجر
به آسیب بیشتر مفصل شود. اما هنوز هم میتوانید مناطقی از بدن که احساس درد نمیکنند را ورزش دهید.
به عنوان مثال، اگر دستهای شما نیاز به استراحت دارد، پیادهروی یا ورزش در استخر را امتحان کنید. اگر
انگشتان پایتان درد میکند، همچنان میتوانید بازوها و شانههای خود را ورزش دهید.
هدف فیزیوتراپی ایرانیان کاهش درد و کمک به عملکرد، حرکت و زندگی بهتر است.
کلینیک فوق تخصصی سلامتی، درمانی و فیزیوتراپی ایرانیان ، بهترین فیزیوتراپی در اصفهان
به طور کلی، مجموعه سلامت ایرانیان شامل کلینیکها و بخش های درمانی :
کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان باشگاه بدنسازی ایرانیان کلینیک لاغری و زیبایی ایرانیان استخر آب درمانی ایرانیان فروشگاه اینترنتی محصولات طبی و پزشکی
فیزیوتراپی ایرانیان ، طی سال ها فعالیت همیشه در تلاش است تا خدمات زیر را ارائه نماید.
الکتروتراپی ، تکارتراپی ، مگنت تراپی ، فیزیوتراپی ورزشی ، لیزرتراپی ( لیزر پرتوان ) ، اولتراسوند US ، فیزیوتراپی کمر ، فیزیوتراپی زانو ، فیزیوتراپی دست ، فیزیوتراپی گردن ، فیزیوتراپی سکته مغزی ، فیزیوتراپی پارکینسون ، فیزیوتراپی پا ، فیزیوتراپی درد پاشنه پا ، فیزیوتراپی خارپاشنه ، فیزیوتراپی ACL ، فیزیوتراپی کف لگن ، فیزیوتراپی بارداری ، فیزیوتراپی کودکان ، ماساژ درمانی ، باشگاه ورزشی ، آب درمانی و …