Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_prjamce1imsjpkv6kd17dd8erm, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 259

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 259
فواید فیزیوتراپی کمر - مجموعه سلامت ایرانیان
فواید فیزیوتراپی کمر

فواید فیزیوتراپی کمر

  • شهریور ۲۵, ۱۴۰۳
  • ‏0 لایک
  • مشاهده 36
  • 0 دیدگاه

فواید فیزیوتراپی برای درمان درد کمر

کمردرد به یک مشکل فزاینده در سراسر جهان تبدیل شده است که در نتیجه افزایش جمعیت، همچنان در حال افزایش است. سال‌های زندگی با ناتوانی ناشی از کمردرد بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است، به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط. کمردرد می‌تواند چندین علت زمینه‌ای داشته باشد. به عنوان مثال، هرگونه تغییر در آناتومی ستون فقرات می‌تواند منجر به کمردرد شود، مانند بیماری دیسک دژنراتیو کمر، فتق دیسک کمر، اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک یا آرتروز. درد مرتبط با این‌گونه بیماری‌ها، می‌تواند از متوسط ​​تا شدید متغیر باشد، اما فیزیوتراپی خوشبختانه می‌تواند به کاهش بیشتر درد کمک کند. اگر از کمردرد رنج می‌برید، در ادامه مقاله همراه ما باشید تا با فواید فیزیوتراپی بر درمان کمردرد آشنا شوید.

چه چیزی باعث کمردرد می‌شود؟

آمارها نشان می‌دهد که کمردرد در حدود ۱۰ درصد از افراد باعث ناتوانی می‌شود. این وضعیت بر کیفیت زندگی، از جمله سلامتی و توانایی کار تأثیر می‌گذارد. در حالی که علل ابتلا به کمردرد متفاوت است، بنابراین درمان باید متناسب با نوع کمردرد تنظیم شود. درد می‌تواند از مبهم تا شدید باشد. ممکن است در طول زمان ایجاد شود یا به طور ناگهانی در نتیجه آسیب یا به دلیل وضعیت قرارگیری نادرست بدن شروع شود. چاقی، ورزش نکردن، وضعیت بدنی نامناسب و نشستن طولانی‌مدت، از عوامل خطر شایع کمردرد هستند. به عنوان مثال، زمانی که چاق هستید، وزن اضافی به ستون فقرات و مفاصل شما فشار وارد می‌کند. این دامنه حرکت شما را محدود می‌کند و ممکن است باعث درد شود. برخی از شرایط سلامتی، شامل فشرده‌سازی عصبی است که بر ستون فقرات و بافت‌های اطراف آن تأثیر می‌گذارد، این‌ها شامل:

  • فتق دیسک
  • شکستگی مهره‌ها
  • آرتریت ستون فقرات
  • تنگی کانال نخاعی
  • سیاتیک
  • بی‌نظمی‌های اسکلتی
  • رادیکولوپاتی
  • دژنراسیون دیسک بین مهره‌ای
  • رگ به رگ شدن و کشیدگی
  • استئومیلیت

کمردرد ناشی از شرایط زمینه‌ای

برای مثال سیاتیک باعث فشرده شدن عصب سیاتیک می‌شود. این منجر به درد شدید، ضعف عضلانی، بی‌حسی و محدودیت دامنه حرکتی می‌شود. اسکولیوز بیش از حد، لوردوز و سایر بی‌نظمی‌های اسکلتی در طول سال‌‌ها ایجاد می‌شود، بنابراین درد به تدریج ظاهر می‌شود. فتق دیسک باعث التهاب، درد مزمن و فشردگی عصب می‌شود. گاهی اوقات، کمردرد ناشی از شرایط زمینه‌ای است، مانند:

  • سنگ کلیه
  • آنوریسم آئورت شکمی
  • تومورها
  • عفونت‌ها
  • فیبرومیالژیا
  • پوکی استخوان
  • آرتروز

این درد همچنین ممکن است منجر به آسیب‌هایی شود که در اثر بلند کردن وزنه‌های سنگین یا فشار بیش از حد رباط‌ها ایجاد می‌شود. یکی دیگر از دلایل رایج ابتلا به کمردرد، افزایش سن است. با بالا رفتن سن، ستون فقرات تحرک خود را از دست می‌دهد و باعث ایجاد آرتروز می‌شود. فیزیوتراپی، هم به درمان علل و هم علائم کمردرد می‌پردازد. اکثر بیماران تنها پس از چند جلسه تسکین درد را تجربه می‌کنند. بسته به نیاز شما، فیزیوتراپیست ممکن است یک برنامه ورزشی، ماساژ یا اقدامات پیشگیرانه را توصیه کند.

نوع کمردرد چگونه تشخیص داده می‌شود؟

اولین هدف از معاینه فیزیوتراپی برای بیمارانی که با کمردرد مراجعه می‌کنند، طبقه‌بندی بیمار بر اساس تریاژ تشخیصی توصیه‌شده در دستورالعمل‌های بین‌المللی کمردرد است. علل جدی مانند شکستگی، سرطان، عفونت و اسپوندیلیت انکیلوزان و دلایل خاص کمردرد همراه با نقایص عصبی مانند رادیکولوپاتی، باید مورد غربالگری قرار بگیرند. زمانی که علل جدی و خاص کمردرد رد شده باشد، گفته می‌شود که افراد مبتلا به کمردرد مزمن هستند. کمردرد مزمن، بیش از ۹۰ درصد از بیماران مراجعه‌کننده به مراقبت‌های اولیه را تشکیل می‌دهد و این اکثر افراد مبتلا به کمردرد هستند که به فیزیوتراپی مراجعه می‌کنند.

هدف ارزیابی فیزیوتراپی، شناسایی اختلالاتی است که ممکن است در شروع درد نقش داشته باشد یا احتمال ایجاد درد مداوم را افزایش دهد. این‌ها شامل عوامل بیولوژیکی مانند ضعف، سفتی، عوامل روانی مانند افسردگی، ترس از حرکت و عوامل اجتماعی مثلاً محیط کار می‌شوند. تحقیقات قبلی و دستورالعمل‌های بین‌المللی نشان می‌دهند که شناسایی منبع بافتی خاص درد برای مدیریت مؤثر کمردرد مزمن ممکن یا ضروری نیست؛ بنابراین استفاده از تصویربرداری تشخیصی به خصوص در ماه اول توصیه نمی‌شود. مدیریت تشخیصی تنها در صورتی باید مورداستفاده قرار گیرد که کمردرد به پروتکل‌های توصیه‌شده پاسخ ندهد و مدیریت وضعیت فعلی بیمار، نیاز به تغییر داشته باشد یا به آسیب‌شناسی جدی‌تر مشکوک باشد.

مزایای فیزیوتراپی بر درمان کمردرد

پس از اینکه یک دوره کمردرد بین دو تا شش هفته طول کشید، یا در صورت تکرار مکرر کمردرد، فیزیوتراپی اغلب توصیه می‌شود. برخی از متخصصان ستون فقرات، فیزیوتراپی را زودتر در نظر می‌گیرند، به خصوص اگر درد شدید باشد. هنگامی که با فیزیوتراپیست خود ملاقات می‌کنید، آن‌ها یک بررسی جامع از سابقه پزشکی شما با شما انجام می‌دهند و عملکرد فیزیکی شما را ارزیابی می‌کنند. آن‌ها سپس تعیین می‌کنند که از چه تمرینات و سایر درمان‌ها بیشترین بهره را خواهید برد. طی مطالعه‌ای که توسط دانشکده فیزیوتراپی در دانشگاه سیدنی انجام شد، محققان به این نتیجه رسیدند که ورزش، لیزر درمانی، ماساژ و دست‌کاری ستون فقرات، همگی راه‌های بسیار مؤثری برای درمان کمردرد هستند.

همچنین یک مطالعه توسط دانشگاه کوئینزلند و بیمارستان بریزبن نشان داد که ۸۶٪ از بیمارانی که تحت فیزیوتراپی (شامل درمان دستی، ورزش و آموزش) قرار گرفتند، نتایج بهتری نسبت به افرادی داشتند که فقط از یک روتین تجویزشده توسط خود پیروی می‌کردند. به طور کلی، فیزیوتراپی فواید زیادی دارد. این نه تنها یک راه مؤثر برای درمان کمردرد فعلی شماست، بلکه ابزاری مؤثر برای کمک به جلوگیری از آسیب‌های بعدی است. طی مطالعه‌ای که توسط مجله انجمن پزشکی آمریکا انجام شد، نشان داد که ورزش، چه به تنهایی یا همراه با آموزش استفاده شود، راهی مؤثر برای جلوگیری از کمردرد است.

درمان‌های تکمیلی در فیزیوتراپی برای درمان کمردرد

فیزیوتراپی، زمانی مؤثرتر است که با سایر روش‌های درمانی مانند ماساژ، طب سوزنی، الکتروتراپی، لیزر درمانی و نوارهای ورزشی ترکیب شود. هنگامی که فیزیوتراپیست ریشه مشکل شما را پیدا کرد، با سایر متخصصان تیم خود مشورت خواهد کرد تا یک برنامه درمانی جامع ایجاد کنند که به طور خاص برای رفع نیازهای پزشکی منحصربه‌فرد شما طراحی شده است. برخی از درمان‌های تکمیلی که ممکن است در طول درمان فیزیوتراپی مورداستفاده قرار بگیرند، عبارتند از:

طب سوزنی

طب سوزنی یک درمان مؤثر برای کمردرد است. طب سوزنی با هدف قرار دادن خوشه‌های عصبی خاص و تشویق عضلات اطراف آن‌ها به آرامش عمل می‌کند. هنگامی که متخصص طب سوزنی از وضعیت شما آگاهی پیدا کرد، سوزن‌ها با دقت در داخل و اطراف آن ناحیه قرار می‌گیرند. اگر به دنبال درمان کمردرد هستید، سوزن‌ها در نقاط خاصی در اطراف مفصل قرار می‌گیرند. این‌ها بسیار خاص هستند، زیرا اعصابی که از آن عبور می‌کنند را تحریک می‌کنند. این امر گردش مواد مغذی را از طریق بافت نرم آسیب‌دیده افزایش می‌دهد و به روند بهبودی کمک می‌کند. ماهیچه‌های آرام، فشار کمتری به اعصاب ما وارد می‌کنند و در نتیجه، درد را کاهش می‌دهند. درمان‌ها معمولاً تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشند.

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی به ویژه وقتی که همراه با فیزیوتراپی انجام می‌شود، موثر است. ماساژ به ما کمک می‌کند تا ماهیچه‌هایمان را شل کنیم، فشاری را که به اعصاب وارد می‌کنند کاهش می‌دهد و در نتیجه باعث کاهش درد می‌شود. ماساژ درمانی همچنین یک روش مؤثر برای افزایش گردش خون در عضلات و مفاصل است و به مواد مغذی موجود در جریان خون اجازه می‌دهد تا بهتر به عضلات ما برسند و روند بهبودی را تسریع کنند. طی مطالعه‌ای که توسط مجله انجمن پزشکی آمریکا انجام شد، این ادعا را تأیید کرد و نشان داد که ماساژ درمانی یک درمان مؤثر برای کمردرد مداوم است و فواید طولانی‌مدتی را به همراه دارد که باید توسط متخصص ماساژ، این کار انجام شود.

الکتروتراپی

در حالی که مفهوم استفاده از الکتریسیته روی بدن ممکن است دردناک به نظر برسد، بسیاری از مردم با انجام آن، احساس آرامش می‌کنند. مکانیسم دقیق اثر مفید تحریک الکتریکی بحث‌برانگیز است. تحریک الکتریکی ممکن است مستقیماً از انتقال سیگنال‌های درد در طول اعصاب جلوگیری کند. علاوه بر این، نشان داده‌ شده است که تحریک الکتریکی باعث ترشح اندورفین، مسکن‌های طبیعی تولیدشده توسط بدن می‌شود. افرادی که از درد عصبی در قسمت پایین یا بالای کمر یا هر دو رنج می‌برند، ممکن است با استفاده از الکتروتراپی تسکین پیدا کنند. اگر عضلات پشت شما دچار رگ به رگ شدن یا کشیدگی شده است، الکتروتراپی بدون تهاجم به بافت آسیب‌دیده شما نفوذ می‌کند. علاوه بر این، الکتروتراپی عضلات سفت را آزاد می‌کند و اسپاسم عضلانی را کاهش می‌دهد. در نتیجه باعث کاهش درد در ناحیه کمر می‌شود.

لیزر درمانی

محققان، اثرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی متعدد تابش لیزر، از جمله اثرات ضد‌التهابی، تعدیل درد و تسریع بهبود بافت را ذکر کرده‌اند. این اثرات، لیزر درمانی را به گزینه‌ای ایمن و مؤثر برای تسکین درد تبدیل می‌کند. لیزر درمانی معمولاً ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در هر جلسه طول می‌کشد. بیماران مبتلا به کمردرد مزمن معمولاً به ۳ تا ۴ درمان در هفته، بهترین پاسخ را دریافت خواهند کرد، اما در موارد بسیار پیچیده ممکن است چندین ماه مراقبت لازم باشد. اگرچه لیزر درمانی اغلب می‌تواند به عنوان یک درمان مستقل نتیجه دهد، اما آن‌ها همچنین به همراه سایر درمان‌ها مانند فیزیوتراپی، ورزش و دیگر روش‌های تکمیلی فیزیوتراپی جواب می‌دهد.

نکاتی برای محافظت از کمر

قدرت و انعطاف شگفت‌انگیزی که در قسمت پایین کمر شما طراحی شده است، آن را مستعد ابتلا به بسیاری از مشکلات نیز می‌کند؛ و به دلیل اعصاب زیادی که در سراسر ستون فقرات و سایر قسمت‌های بدن شما جریان دارد، مشکل در ناحیه کمر می‌تواند منجر به درد پا، مشکلات لگن و موارد دیگر شود. محافظت از کمر شامل انجام اقداماتی برای جلوگیری از آسیب مستقیم، جلوگیری از ضربه غیرمستقیم و کنترل پیشرفت مشکلی است که ممکن است قبلاً رخ داده باشد. در اینجا به نکاتی اشاره شده است که می‌تواند کمک زیادی به محافظت و تثبیت کمر شما کند.

ماهیچه‌های اصلی خود را روزانه تقویت کنید

ماهیچه‌های قوی و حمایت‌کننده در سراسر بدن برای حمایت از ستون فقرات ضروری هستند. ورزش‌های قلبی عروقی، مانند پیاده‌روی آرام که به افزایش جریان خون در ستون فقرات و کشش عضلات شما کمک می‌کند، باعث می‌شود تا جریان خون کافی و مواد موردنیاز به ساختارهای کمر شما منتقل شوند. آب درمانی، یکی دیگر از روش‌هایی است که به دلیل شناور بودن بدن در آب، دامنه حرکتی بیشتری را فراهم می‌کند، به ویژه برای تمریناتی که نیاز به بلند کردن پاها دارند. آب همچنین با استفاده از اصطکاک ملایم مقاومت ایجاد می‌کند و به تقویت و آماده‌سازی ماهیچه آسیب‌دیده کمک می‌کند. انجام تمرینات با توپ، مانند نشستن متناوب روی توپ برای حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و یا استفاده از توپ برای حرکات کششی و تمریناتی که عضلات مرکزی بدن شما را درگیر می‌کند، باعث تقویت ماهیچه‌های شما می‌شوند.

روی صندلی اداری ارگونومیک سرمایه‌گذاری کنید

خم شدن به سمت جلو در حین کار روی میز، فشار زیادی بر دیسک‌های کمر وارد می‌کند و می‌تواند باعث بروز مشکلاتی مانند تحلیل رفتن دیسک یا بدتر شدن بیشتر آن شود. استفاده از یک صندلی ارگونومیک، به شما کمک می‌کند تا کمر و ران خود را به درستی تنظیم و حمایت کنید. برای حمایت بیشتر، یک حوله کوچک رول شده و یا یک بالش کوچک در قسمت گودی کمر خود قرار دهید. تنظیم یک تایمر برای هر ۵۰ دقیقه تا یک ساعت در تماس‌های کاری مفید است تا به خود یادآوری کنید که وضعیت بدن خود را بررسی کنید، چند دقیقه راه بروید و عضلات کمر و ساق پا را بکشید.

هنگام بلند کردن از کمر خود محافظت کنید

بلند کردن، یک علت شایع کمردرد است. فعالیت‌های معمول روزمره، مانند تخلیه کیسه‌های مواد غذایی از ماشین یا بلند کردن کودک خردسال، می‌تواند منجر به مشکلات کمر شود. بلند کردن با کمر خم‌شده یا بلند کردن هنگام چرخش ممکن است باعث آسیب ناگهانی به کمر یا آسیب مکرر در طی یک دوره زمانی شود که منجر به آسیب بافتی مزمن شود. این دستورالعمل‌های بلند کردن را برای جلوگیری از آسیب کمر دنبال کنید:

  • روی زانو خم شوید، نه در قسمت پایین کمر. کمر کاملاً خم‌شده (خم به جلو) می‌تواند به شدت در معرض آسیب رباط و یا دیسک باشد.
  • به جای چرخاندن قسمت پایین کمر، پاها و باسن خود را بچرخانید.
  • در حالی که ستون فقرات خود را صاف می‌کنید، جسم را نزدیک به سینه خود نگه دارید.

در حالی که بلند کردن، بخشی از فعالیت‌های روزمره است، داشتن شغلی که شامل بلند کردن اجسام سنگین است، ممکن است خطر ابتلا به مشکلات کمر را افزایش دهد.

عوامل محرک را در طول فعالیت‌های روزمره اصلاح کنید

حتی مقدار کمی فشار بر روی ساختارهای پیچیده در قسمت پایین کمر شما می‌تواند اضافه شود و در طول زمان منجر به انحطاط و درد شود. در اینجا توصیه‌هایی در مورد چگونگی کاهش عوامل محرک روزمره برای تمرکز بر روی کمر وجود دارد:

  • باز کردن در: در حین باز کردن در مستقیم مقابل دستگیره در بایستید و آن را عمود بر بدن خود بکشید. از ایستادن کنار دستگیره و چرخاندن تنه هنگام باز کردن در خودداری کنید که ممکن است به رباط‌های ستون فقرات شما آسیب برساند.
  • استفاده از جاروبرقی: در حین جاروبرقی، جاروبرقی را با دو دست جلوی بدن خود بگیرید و در حین تمیز کردن از حرکات کوچک بازو استفاده کنید. نگه‌داشتن جاروبرقی در کنار بدن تنها با یک دست منجر به حرکات بزرگ بازو می‌شود و به نیروهای گشتاور چرخشی بیشتری در ستون فقرات شما نیاز دارد.

بیل زدن هنگام باغبانی: در حین بیل زدن، یک دست را روی ران خود قرار دهید و زانوها را کمی خم کنید. این تکنیک به جلوگیری از حرکات بزرگ بازو و خمیدگی طولانی مدت کمک می‌کند که به طور قابل توجهی کمر شما را تحت‌فشار قرار می‌دهد.

  • اشتراک گذاری:

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_pcp0vficb1f0mcaogu7b4uncom, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_ejr3ka9dml5fs83h9ptn4m3gbd, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_s37upnui08s7bh44lsm5okjn3n, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13