Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_eftrq46ms7fbcuous96lokm5ae, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 259

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/hooks.php on line 259
آیا ارتباطی بین کمر درد و بی اختیاری ادرار وجود دارد؟ - مجموعه سلامت ایرانیان
آیا ارتباطی بین کمر درد و بی اختیاری ادرار وجود دارد؟

آیا ارتباطی بین کمر درد و بی اختیاری ادرار وجود دارد؟

  • شهریور ۲۵, ۱۴۰۳
  • ‏0 لایک
  • مشاهده 37
  • 0 دیدگاه

کمر درد و بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار، حالتی است که در آن فرد نمی‌تواند نحوه و زمان دفع ادرار را کنترل کند. اگر کمر درد و بی‌اختیاری ادرار به طور ناگهانی و همزمان ظاهر شوند، معمولاً نشان‌دهنده یک مشکل جدی است. به همین دلیل، فرد باید فوراً به دنبال مراقبت‌های پزشکی برای کشف علت احتمالی و دریافت درمان مناسب باشد. در این مقاله به برخی از شرایطی می‌پردازیم که می‌توانند باعث بروز همزمان هر دو علامت شوند. همچنین علل بالقوه کمر درد و بی‌اختیاری را به همراه گزینه‌های درمانی برای هر دو به طور جداگانه بررسی می‌کنیم.

شرایطی که می تواند کمر درد و بی اختیاری ادرار را در یک زمان ایجاد کند

سندرم دم اسبی، یک بیماری نادر است که منجر به کمر درد و بی‌اختیاری ادرار می‌شود. علائم و نشانه‌های این بیماری، شامل کمر درد، دردی که به پایین ساق پا می‌تابد، است و از دست دادن کنترل مثانه را به دنبال دارد. یک نظرسنجی از ۷۵ نفر مبتلا به سندرم دم اسبی، نشان داد که اختلال عملکرد ادرار برای ۹۲٪ از آنها یک علامت است. در بیش از نیمی از این موارد، اختلال عملکرد ادرار به شکل کاهش احساس دفع ادرار یا بی‌اختیاری خفیف بود.

حدود ۷۴ درصد از پاسخ‌دهندگان در نظرسنجی گزارش کردند که اختلال در عملکرد دفع ادرار را تجربه کرده‌اند که ممکن است نشان دهنده بی‌اختیاری ادرار باشد. شایع‌ترین علت سندرم دم اسبی، فتق دیسک است. فتق دیسک زمانی رخ می‌دهد که دیسک محافظ بین مهره‌ها یا استخوان‌های ستون فقرات از جای خود خارج شود. موارد زیر برخی دیگر از علل بالقوه سندرم دم اسبی هستند که می‌توانند باعث ایجاد همزمان کمر درد و بی‌اختیاری ادرار شوند:

آبسه

آبسه، حفره‌ای از چرک است که می‌تواند در فضاهای اپیدورال یا ستون فقرات اطراف نخاع ایجاد شود.

چندین لایه بافت از نخاع محافظت می‌کند و فضاهای بین آنها در معرض عفونت هستند.

هماتوم اپیدورال

هماتوم اپیدورال، تجمع خون در فضای اپیدورال ستون فقرات است. خون می‌تواند جمع شود و روی اعصاب فشار بیاورد.

این معمولاً پس از انجام اپیدورال برای زایمان رخ می‌دهد.

تومور نخاعی

تومور نخاعی، رشد کنترل نشده سلول‌هایی است که در ستون فقرات یا اطراف آن ایجاد می‌شود. گاهی‌اوقات، تومورها سرطانی هستند.

بی اختیاری ادرار و کمر درد

عواملی که باعث کمر درد می شود

به دلیل بلند کردن و تحمل وزن بدن، کمر دچار ساییدگی و پارگی زیادی می‌شود. دلایل احتمالی زیادی برای کمر درد وجود دارد. آنها ممکن است همزمان با بی‌اختیاری ادرار رخ دهند، اگرچه این دو علامت همیشه به هم مرتبط نیستند. برخی از علل شایع کمر درد شامل:

  • چاقی
  • آرتریت روماتوئید
  • فیبرومیالژیا
  • استئوآرتریت
  • اسپوندیلیت آنکیلوزان
  • پوکی استخوان
  • عدم تحرک بدنی
  • وضعیت نامناسب بدن
  • بارداری
  • اسکولیوز
  • سابقه خانوادگی

علل شایع بی اختیاری

بی‌اختیاری می‌تواند روده، مثانه یا هر دو را تحت تاثیر قرار دهد. گاهی‌اوقات، بی‌اختیاری زمانی رخ می‌دهد که اعصابی که تشخیص می‌دهند بدن باید ادرار یا مدفوع را آزاد کند، در چنین وضعیتی آن‌طور که باید کار نمی‌کند. در مواقع دیگر، بی‌اختیاری مربوط به عضلات و رباط‌های آسیب دیده یا بیش‌فعالی است که مثانه و ساختارهای اطراف آن را تشکیل می‌دهند. برخی از علل شایع بی‌اختیاری:

  • مثانه بیش‌فعال
  • چاقی
  • مشکلات پروستات، مانند سرطان پروستات یا بزرگ شدن پروستات
  • عفونت‌های دستگاه ادراری
  • مصرف برخی داروها، مانند داروهای فشار خون یا شل کننده‌های عضلانی
  • زایمان

رژیم غذایی نیز در بی‌اختیاری مؤثر است. مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی مانند کافئین و الکل که مثانه را تحریک می‌کنند، می‌تواند خطر بی‌اختیاری را افزایش دهد.

آیا کمر درد از علائم بی اختیاری ادرار است؟

ارتباط بین کمر درد و علائم بی‌اختیاری ادرار نامشخص است. برخی از افراد کمر درد یا فشاری را تجربه می‌کنند که می‌تواند باعث بی‌اختیاری ادرار شود، اما محققان هنوز علت آن را مشخص نکرده‌اند. بیشتر علائم بی‌اختیاری ادرار به نوع بی‌اختیاری شما بستگی دارد. انواع و علائم بی‌اختیاری ادرار عبارت است از:

بی اختیاری استرسی ادرار

این نوع بی‌اختیاری، در اثر فشار ناگهانی به مثانه ایجاد می‌شود. این فشار ممکن است ناشی از خنده، عطسه، ورزش یا بلند کردن اجسام سنگین باشد.

بی اختیاری فوریتی یا اضطراری ادرار

افرادی که دارای بی‌اختیاری فوریتی یا اضطراری هستند، میل شدید و ناگهانی برای ادرار کردن را تجربه می‌کنند. افراد مبتلا قادر به کنترل از دست دادن ادرار نیستند. افراد مبتلا به این نوع بی‌اختیاری ممکن است نیاز به دفع مکرر ادرار داشته باشند.

بی اختیاری سرریزی ادرار

زمانی که مثانه به طور کامل تخلیه نمی‌شود، ممکن است قطره قطره یا چکیدن ادرار را تجربه کنید.

بی اختیاری عملکردی ادرار

یک نقص جسمی یا ذهنی ممکن است بر توانایی شما برای رسیدن به موقع به توالت برای ادرار کردن تأثیر بگذارد.

بی اختیاری کامل ادرار

اگر قادر به نگه داشتن ادرار یا جلوگیری از دفع ادرار نیستید، ممکن است بی‌اختیاری کامل داشته باشید.

بی اختیاری مختلط ادرار

هنگامی که شما تحت تأثیر بیش از یک نوع بی اختیاری ادرار هستید، ممکن است بی‌اختیاری مختلط ادرار داشته باشید. برای مثال، برای فردی که هم بی‌اختیاری استرسی و هم بی‌اختیاری فوریتی داشته باشد، داشتن بی‌اختیاری مختلط ادرار غیرمعمول نیست.

 

تأثیر اختلالات ستون فقرات و اختلال عملکرد مثانه نوروژنیک

اغلب اوقات، اختلالات ستون فقرات مرتبط با آسیب‌هایی است که منجر به آسیب عصبی می‌شود. این وضعیت با اختلال مثانه نوروژنیک (NBD) مرتبط است و به مشکلات ادرار اشاره دارد. نوروژنیک، اصطلاحی برای بافت‌های عصبی است که اندام یا ماهیچه را برای عملکرد صحیح تحریک می‌کنند. در اختلال مثانه نوروژنیک، اعصابی که مثانه و سایر ماهیچه‌های درگیر با ادرار را کنترل می‌کنند.

این ممکن است باعث کم شدن یا بیش‌فعال شدن مثانه شوند. هنگامی که اعصاب احساس یا عملکرد مثانه تحریک، ملتهب یا فشرده می‌شوند، اختلالاتی مانند تکرر ادرار، میل شدید ناگهانی به ادرار کردن یا تخلیه غیرارادی مثانه ممکن است رخ دهد. اختلال مثانه نوروژنیک معمولاً در اثر آسیب‌های نخاعی ایجاد می‌شود. حوادثی که باعث کبودی یا انقباض جریان خون در امتداد نخاع می‌شود، می‌تواند به توانایی انتقال سیگنال‌های عصبی آسیب برساند. فتق دیسک ، عفونت‌ها، ضایعات، تومورهای کمری و شکستگی در امتداد ستون فقرات نیز می‌توانند باعث کمر درد و آسیب به اعصاب نخاعی و اختلال در عملکرد مثانه شوند.

کمر درد و بی اختیاری ادرار در زنان

بسته به علت کمر درد یا بی‌اختیاری، علائم ممکن است متفاوت باشد. زنان اغلب پس از زایمان با بی‌اختیاری استرسی دست و پنجه نرم می‌کنند و در حین شرکت در فعالیت‌هایی که به مثانه استرس می‌افزایند، مانند خندیدن، عطسه کردن یا بلند کردن اجسام سنگین شرکت می‌کنند، دچار بی اختیاری ادرار می‌شوند. با این حال، مشکلات کلیوی مانند سنگ کلیه نیز می‌تواند باعث تکرر ادرار یا بی‌اختیاری ادرار شود-زمانی که میل به ادرار ناگهانی ایجاد می‌شود.

در حالی که مطالعات نشان می‌دهد که در برخی از بیماران علت کمر درد و بی‌اختیاری با افزایش وزن یا سبک زندگی بی‌تحرک مرتبط است، هر دو بیماری نیز می‌توانند ناشی از بیماری های مزمن مانند دیابت نوع ۲ و آرتریت باشند. وقتی صحبت از زایمان می‌شود، ۵۰ درصد از زنان بی‌اختیاری ادرار استرسی را گزارش می‌کنند. کمر درد و بی‌اختیاری پس از زایمان ممکن است به دلیل ضعف کف لگن، مادران را تا دوازده ماه پس از زایمان تحت تأثیر قرار دهد.

ماهیچه‌های کف لگن اغلب به دلیل فشار اضافی حمایت از نوزاد در حال رشد و حمایت از بدن در طول زایمان، ضعیف می‌شوند. هنگامی که عضلات کف لگن ضعیف می‌شوند، تحت فشار افزایش یافته از عضلات شکم در طول فعالیت‌های بدنی کمتر، قادر به عملکرد هستند که منجر به نشت ادرار می‌شود. عضلات کف لگن نیز در ثبات ستون فقرات نقش دارند.

بررسی پژوهش های انجام شده در رابطه با کمر درد و بی اختیاری ادرار

محققان در حال مطالعه هستند که چگونه کمر درد یا مشکلات کمر ممکن است بر بی‌اختیاری ادرار تأثیر بگذارد یا باعث بی‌اختیاری ادرار شود. تاکنون، نتایج دقیقی از این پژوهش‌ها در دسترس نیست. اما، چند مطالعه، برخی از ارتباطات احتمالی این دو وضعیت را با یکدیگر مشخص کرده است. یک پژوهش برزیلی که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، ارتباط بین کمر درد و بی اختیاری ادرار را بررسی کرد.

با این حال، این مطالعه در جمعیتی با میانگین سنی ۸۰ سال انجام شد. نتایج قطعی نبود و این احتمال وجود دارد که سن بالای شرکت کنندگان در مطالعه بر سلامت ادرار آنها تأثیر بگذارد. در مطالعه‌ای دیگر در سال ۲۰۱۵ روی زنان یک سال پس از زایمان انجام شد، محققان دریافتند که کمر درد و بی اختیار ادرار شایع هستند. این مطالعه نشان داد که کمر درد در زنان پس از زایمان شایع‌تر است و احتمال تداخل آن با زندگی روزمره زنان بیشتر از بی اختیاری ادرار است.

بی اختیاری ادرار چگونه تشخیص داده می شود؟

تنها راه برای تشخیص علت اصلی کمر درد و بی‌اختیاری ادرار، مراجعه به پزشک و دریافت معاینه کامل پزشکی است. این معاینه می‌تواند به پزشک شما کمک کند تا تصمیم بگیرد که آیا علائم شما مربوط به یک بیماری جداگانه است که نیاز به توجه دارد یا خیر. در طول معاینه، مهم است که هر گونه علائم، زمانی که آنها را تجربه می‌کنید و نحوه تسکین آنها را توضیح دهید. پس از این مرحله تشخیص اولیه، پزشک ممکن است چندین آزمایش را تجویز کند. این آزمایش‌ها ممکن است شامل آزمایش‌های تصویربرداری مانند اشعه ایکس و آزمایش خون باشد. آزمایش‌ها می‌توانند علل علائم شما را از بین ببرند. اگر پزشک شما نتواند به تشخیص برسد، ممکن است شما را به یک متخصص اورولوژی یا یک متخصص کمر درد ارجاع دهد.

گزینه های درمانی برای کمر درد و بی اختیاری چیست؟

درمان کمر درد و بی‌اختیاری ادرار، متکی به یافتن علت زمینه‌ای است. هنگامی که شما و پزشکتان متوجه شدید

که چه چیزی باعث علائم شما می‌شود، می‌توانید برنامه‌ای برای مدیریت علائم خود ایجاد کنید. به منظور درمان

کمرد رد، درمان‌های رایج شامل داروهای مسکن بدون نسخه یا نسخه‌ای، تغییر سبک زندگی، مانند گرفتن یک

تشک جدید و استاندارد، ورزش، فیزیوتراپی و در موارد جدی، ممکن است جراحی لازم باشد.

درمان‌هایی که برای بی‌اختیاری ادرار وجود دارد، عبارت است از: آموزش مثانه برای نگه داشتن ادرار برای

مدت طولانی، تغییر استراتژی‌های دفع ادرار و یا انجام تمرینات عضلات کف لگن و مصرف داروهای تجویزی

برای کمک به شل شدن عضلات مثانه. در برخی موارد، پزشک ممکن است استفاده از یک وسیله پزشکی

مانند درج مجرای ادرار یا پساری واژن را برای کمک به حمایت از مثانه و جلوگیری از نشت توصیه کند.

درمان‌های مکمل نیز ممکن است کمک کند، از جمله:

  • تزریق مواد حجیم در اطراف مجرای ادرار برای بسته نگه داشتن آن و کاهش نشت ادرار
  • تزریق سم بوتولینوم نوع A (بوتاکس) برای شل کردن عضلات مثانه
  • ایمپلنت‌های محرک عصبی برای کمک به کنترل مثانه

درمان های خانگی

هنگامی که بی‌اختیاری ادرار و کمر درد به دلیل یک بیماری زمینه‌ای ایجاد می‌شود، معمولاً

علائمی نیستند که فرد بتواند در خانه درمان کند. با این حال، فرد می‌تواند موارد زیر را برای بهبود علائم خود امتحان کند:

از موادی که بی‌اختیاری را تشدید می‌کنند، اجتناب کنید. این‌ها شامل کافئین، الکل و نوشابه های گازدار هستند.

  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی را امتحان کنید. اینها شامل ایبوپروفن و ناپروکسن هستند.

این داروها می‌توانند به تسکین درد و کاهش التهابی که می‌تواند منجر به ناراحتی شود، کمک کند.

  • یک کیسه یخ پوشیده از پارچه را هر بار به مدت ۱۰ دقیقه به پشت بمالید. این می‌تواند به تسکین

سوزش و تورم که می‌تواند باعث کمر درد و ناراحتی شود، کمک کند.

  • از سیگار کشیدن خودداری کنید. سیگار یک عامل خطر شناخته شده برای بی‌اختیاری ادرار است و همچنین

می‌تواند به ایجاد شرایطی که باعث کمر درد می‌شود، کمک کند.

  • فرد همچنین می‌تواند داروهایی را که در حال حاضر مصرف می‌کند با پزشک خود بررسی کند.

با این حال، آنها نباید مصرف هیچ دارویی را بدون تأیید پزشک قطع کنند.

  • اگر فردی دچار فتق دیسک باشد، تمرینات متعددی وجود دارد که ممکن است به تسکین درد کمک کند.

فعالیت‌های ملایم مانند شنا و یوگا نیز می‌تواند مفید باشد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

در بسیاری از موارد، فتق دیسک می‌تواند یک بیماری پیش‌رونده باشد. ممکن است فرد برای مدتی کمر درد را تجربه کند.

اگر دیسک به طور قابل توجهی شروع به لیز خوردن از جای خود کند و جا‌به‌جا شود، بی‌اختیاری ممکن است رخ دهد.

در نتیجه، شروع ناگهانی بی‌اختیاری ادرار بدون دلیل می‌تواند نشان دهنده این باشد که فرد ممکن است

نیاز به مراقبت فوری پزشکی داشته باشد. علائم زیر نیز ممکن است نشان دهند که

کمر درد و بی‌اختیاری ادرار با هم می‌توانند یک وضعیت اورژانسی باشند:

  • تب بالاتر از ۱۰۳ درجه فارنهایت (۳۹.۴ درجه سانتیگراد)
  • از دست دادن توانایی حرکت پاها یا پایین تنه
  • درد شدید
  • سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی هر دو پا

در بیشتر موارد، بی‌اختیاری ادرار و کمردرد زمانی که به طور ناگهانی با هم اتفاق می‌افتند، یک

وضعیت اورژانسی هستند. اگر فردی هر یک از علائم را جداگانه تجربه کرد، باید با پزشک خود صحبت کند.

بسیاری از گزینه‌های درمانی، هم برای بی‌اختیاری و هم برای کمردرد در دسترس هستند.

هدف فیزیوتراپی ایرانیان کاهش درد و کمک به عملکرد، حرکت و زندگی بهتر است.

کلینیک فوق تخصصی سلامتی، درمانی و فیزیوتراپی ایرانیان ،  بهترین فیزیوتراپی در اصفهان


به طور کلی، مجموعه سلامت ایرانیان شامل کلینیکها و بخش های درمانی :

کلینیک فیزیوتراپی ایرانیان    باشگاه بدنسازی ایرانیان    کلینیک لاغری و زیبایی ایرانیان    استخر آب درمانی ایرانیان    فروشگاه اینترنتی محصولات طبی و پزشکی  

فیزیوتراپی ایرانیان ، طی سال ها فعالیت همیشه در تلاش است تا خدمات زیر را ارائه نماید.

الکتروتراپی ، تکارتراپی ، مگنت تراپی ، فیزیوتراپی ورزشی ، لیزرتراپی ( لیزر پرتوان ) ، اولتراسوند US ،  فیزیوتراپی کمر ، فیزیوتراپی زانو ، فیزیوتراپی دست ، فیزیوتراپی گردن ، فیزیوتراپی سکته مغزی ، فیزیوتراپی پارکینسون ، فیزیوتراپی پا ، فیزیوتراپی درد پاشنه پا ، فیزیوتراپی خارپاشنه ،  فیزیوتراپی ACL ، فیزیوتراپی کف لگن ، فیزیوتراپی بارداری ، فیزیوتراپی کودکان ، ماساژ درمانی ، باشگاه ورزشی ، آب درمانی و …

 

  • اشتراک گذاری:

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_a4eenqfjkpe3hae9b4t8ktaj7u, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_a7qfr67kqc09q133phqr3e4d8t, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_mvnkstpkell59mc49rmoqvvsii, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/h249134/public_html/salamatiranian/wp-content/plugins/unyson/framework/helpers/class-fw-session.php on line 13